bitcoin

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Mar 2, 2022
Aanbieding: 

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin was dat steeds meer miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse.

bitcoin stanley druckenmiller

Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat Bitcoin door de institutionele beleggers zal worden gebruikt als een nieuwe beleggingsklasse. Een van de meeste legendarische vermogensbeheerders en investeerders is Stan Druckenmiller.

Wie is Stanley Druckenmiller?

stan druckenmiller

Stan Druckenmiller behoort tot de 40 rijkste en meest succesvolle investeerders op aarde en is een titaan binnen de traditionele beleggingswereld. Hij bouwde zijn vermogen op met zijn beleggingsfonds Duquesne Capital Management. Een van zijn basisinzichten is dat een investeringsbeleid moet worden afgestemd op het monetaire beleid van de Federal Reserve. De Federal Reserve heeft meer vuurkracht om een irrationele (zeepbel) markten te ondersteunen dan een beleggingsfonds heeft om deze te shorten en solvabel te blijven.

Voordat hij zijn fonds sloot in 2010, beheerde hij een enorm vermogen van $12 miljard. Zijn eigen fonds gaf voor dertig jaar lang een gemiddeld rendement van 30 % per jaar zonder ooit verlies te lijden! Hij maakte verder naam als de tweede man en belangrijkste portfoliomanager van het Quantum Fund van George Soros. Stan Druckenmiller’s vermogen wordt op meer dan $4 miljard geschat.

Hieronder in de video kun je een diepgaand gesprek bekijken tussen Stan en Kiril over zijn leven en filosofie; de huidige markt en onder meer het feit dat het beleid van kwantitatieve versoepeling de prijssignalen van de markt verstoort.

Bitcoin zal het beter doen als goud!

Stan Druckenmiller maakt zich tegenwoordig druk over de inflatierisico’s die het monetaire beleid van de Federal Reserve met zich meebrengt. Tijdens recente CNBC interviews gaf hij te kennen dat hij niet alleen een aanzienlijke belegging heeft in goud, maar dat hij ook bullish is over de toekomst van Bitcoin als een nieuwe inflatieverzekering. Inderdaad, Stan heeft Bitcoin toegevoegd in zijn beleggingsportefeuille.

Hoewel hij de voorkeur heeft voor goud en veel van zijn vermogen in goud heeft belegd, gaf hij te kennen dat de jongere generaties Bitcoin omarmen en als een belegging een beter rendement zal genereren als goud. In zijn woorden:

“It is thinner, more illiquid, and has a lot more beta [risk-return potential]; If the gold bet works, the Bitcoin bet will work better,””

Deze uitspraak is te beschouwen als een erkenning van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse voor de traditionele institutionele beleggingswereld. Hedgefunds en vermogensbeheerders kunnen starten met het opstellen van hun eigen Bitcoin investment cases om zodoende Bitcoin toe te voegen tot hun beleggingsportefeuille. De vraag naar bitcoins zal de komende maanden en vooral volgend jaar verder toenemen, terwijl de schaarste alleen maar toeneemt. PlanB’s S2F-model zal nu elke belegger gaan bestuderen. Hieronder in de video kun je Stan Druckenmiller zelf aan het woord zien tijdens zijn laatste CNBC interview van 9 november 2020:

https://youtu.be/bu9z3s38o_U

Stanley Druckenmiller heeft spijt dat hij niet eerder meer bitcoin had gekocht

Stanley Druckenmiller, een van de meest legendarische investeerders ter wereld, is weer dieper in de bitcoin rabbit hole terecht gekomen. Aanvankelijk was hij zeer sceptisch over bitcoin, later zag hij bitcoin als een oplossing dat op zoek is naar een probleem; echter nu weet hij welk probleem dit is: de monetaire politiek van de centrale banken. Wellicht heeft Stanly Druckenmiller de Bitcoin Standard gelezen?

Bitcoin is een vreemd nieuw fenomeen in de menselijke geschiedenis. Het vergt studie. Steeds meer beroemde investeerders zijn nood gedwongen om bitcoin niet zo maar aan de kant te schuiven als een zeepbel, maar de waarde propositie eens goed te bestuderen. Wanneer iemand de tijd neemt om bitcoin goed te bestuderen in context van wat geld is en het huidige tijdperk van financiële repressie, zullen de schellen van de ogen vallen. Nu heeft Stanley Druckenmiller spijt dat hij in het begin maar voor 20 miljoen dollar in bitcoin investeerde. Stanley Druckenmiller deed zijn uitspraken in een recent interview met The Hustle.

La crème de la crème uit de financiële wereld koopt bitcoin

Stanley Druckenmiller is niet de enige legendarische investeerder die zijn mening steeds bijstelt. Ray Dalio heeft onlangs bekend ook over bitcoin te bezitten. Hij gaf verder aan liever bitcoin op de balans te hebben dan een staatsobligatie! Carl Icahn is een ander recent voorbeeld van een miljardair die heeft aangekondigd om voor honderden miljoen dollars te investeren in bitcoin.

La crème de la crème uit de financiële wereld komt langzaam tot de conclusie dat bitcoin een oplossing is voor een enorm schuldenprobleem waar de wereld mee te maken heeft. De centrale banken kunnen alleen printen, de rente naar beneden drukken, verder inflatie aanjagen en het spaargeld ontwaarden. Het fiatgeld, met de dollar (wereldreservemunt), als het bloed van de wereldwijde economieën is vergiftigd. Een wereldwijde crack up boom door bloedvergiftiging ligt in het verschiet. Ray Dalio waarschuwt hiervoor in onder meer zijn werk The Big Debt Crisis. Het IMF roept op tot een nieuwe Bretton Woods II conferentie, terwijl de WEF voor een Great Reset pleit. Dit decennium gaat ongekend grote veranderingen in houden voor de mensheid.

Beschik jij al over wat bitcoin?

Bezit wat bitcoin voordat alle miljoenairs en miljardairs het doorhebben dat bitcoin een reddingsboot en oplossing is voor een wereldwijd financieel-economisch probleem: bitcoin is het apolitieke, decentrale solide basisgeld dat niet kan worden gecorrumpeerd dwz vergiftigd door het bankwezen en de politieke machtspelletjes. Bitcoin brengt een radicale scheiding tussen incorruptible sound money en de staat/bankwezen. Het is de voleindiging van het verlichtingsdenken die een scheiding tussen religie en de staat verwerkelijkte en daarmee de grondslag lag voor een vrije en liberale samenleving.

Vandaar, beschik jij al over bitcoin (BTC)? Koop wat BTC voordat alle miljardairs hebben ingekocht….

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Beschik je al over bitcoin en je wilt een vlucht of hotel boeken?

Bezoek eens Travala

– Betaal met bitcoin, andere crypto tokens en stablecoins

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min