bitcoin course

Voorbereidingen Bitcoin spot ETF zit in vergevorderd stadium

Dec 12, 2023
Aanbieding: 


De afgelopen weken is er enorm veel gebeurd rondom de lopende Bitcoin spot ETF aanvragen. De kans op een snelle goedkeuring lijkt zodoende ook toe te nemen. Vroeg in 2024 zou het zomaar kunnen gebeuren. De Bitcoin Spot ETF komt steeds dichterbij.

Deadlines aanvragen verstrijken spoedig

Als je social media of crypto-nieuwskanalen moet geloven is de goedkeuring voor de eerste Bitcoin spot ETF nabij. Sommige media, influencers en andere crypto enthousiastelingen beweren dat de eerste goedkeuring nog maar een kwestie van weken is, anderen komen al met de exacte datum waarop het zou moeten gebeuren. Of dit daadwerkelijk zo is zullen we ‘snel’ ondervinden, maar één ding is zeker: de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF bevindt zich in een vergevorderd stadium.

Als de Bitcoin en crypto community gelijk krijgen, zal de eerste goedkeuring van een Bitcoin spot ETF op 10 januari 2024 zijn. Op deze datum verstrijken namelijk de deadlines voor het beoordelen van een aantal aanvragen, waaronder de “Ark 21SHARES” van Cathie Wood’s Ark Investment. Mocht deze inderdaad op 10 januari worden goedgekeurd, dan is de verwachting dat vele andere Bitcoin spot ETF aanvragen ook zullen worden goedgekeurd die dag, waaronder die van BlackRock. De deadline voor de beoordeling van de ETF aanvraag van BlackRock staat eigenlijk pas op 15 maart, maar aangezien de aanvragen nagenoeg identiek zijn (althans de structuur ervan) is het waarschijnlijk dat de SEC deze in dat geval dan ook goed zal keuren. We weten inmiddels dat BlackRock een ‘prima’ relatie heeft met de Amerikaanse regelgever.

Van detailoverleg tot $tickers; op de achtergrond vindt veel plaats

November is een drukke maand geweest voor de SEC (Securities and Exchange Commission) met betrekking tot de Bitcoin spot ETF aanvragen. De SEC heeft namelijk meerdere meetings gehad met onder andere BlackRock, Grayscale en Fidelity. De inhoud van deze meetings was diepgaand, zo blijkt uit verschillende documenten die de SEC heeft gedeeld op haar website.

BlackRock heeft tijdens haar meeting met de SEC, op zowel 20 als 28 november, een zeer gedetailleerde presentatie gegeven hoe zij de verkoop/ inruil van haar Bitcoin spot ETF aandelen voor zich ziet zodra deze verhandelbaar zijn op de Amerikaanse beurs. Aangezien het hier om “spot” ETF’s gaat is er blootstelling aan de onderliggende activa (lees: Bitcoin). Er zijn zodoende twee manieren waarop aandeelhouders met Coinbase als primary broker en custodian hun ETF zouden kunnen verkopen: voor cash of voor Bitcoin. Met betrekking tot uitbetaling in Bitcoin gaat het hier om zogenaamde “in-kind redemptions”; ofwel uitbetaling in de onderliggende activa, Bitcoin dus. Bitcoin spot ETF aanvragers lijken de voorkeur te hebben voor dit type uitbetaling, echter is de SEC minder happig op deze vorm van uitbetaling en lijkt het de voorkeur te geven aan uitbetalingen in cash.. geen verrassing lijkt ons.

Van Eck krijgt nieuwe HODL ticker symbool

Ook Bitcoin spot ETF aanvrager Van Eck houdt de SEC aan het werk: zo heeft Van Eck op 8 december een aanpassing ingediend in haar S-1 aanvraagformulier. De aanpassing? Van Eck wilde een andere “ticker”. Het nieuwe ticker symbool voor het aankomende Bitcoin spot ETF aandeel zal nu “HODL” als handelssymbool krijgen, geweldig!

Ook Google bereidt zich voor!

Google? Ja, Google! Zij hebben namelijk haar crypto advertentiebeleid stilletjes op de achtergrond aangepast. Per 29 januari 2024 mogen adverteerders die “cryptocurrency coin trusts” aanbieden op de Amerikaanse markt, hier ook gaan adverteren. Wel dienen deze adverteerders ‘gecertificeerd’ te zijn door Google.

Het afgelopen jaar zijn de regels omtrent het adverteren met betrekking tot crypto versoepeld: zo mag er sinds september weer geadverteerd worden rondom NFT gaming en mag er sinds april ook geadverteerd worden rondom crypto hardware wallets.

We kunnen voorzichtig concluderen dat giganten als Google inmiddels ook inschatten dat de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF niet lang meer zal duren.

Counting down the days..

Voor meer informatie:

Welke bitcoin ETF kan ik het beste kopen?

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min