bitcoin etf

Historische gebeurentis: Bitcoin ETF goedgekeurd!

Jan 11, 2024
Aanbieding: 

Na de behoorlijke valse start van gisteren 9 januari, is uiteindelijk een Amerikaanse Bitcoin ETF goedgekeurd. Het was een gevecht van 10 jaar, maar morgen kunnen beleggers in de Verenigde Staten meteen kiezen uit een ruime keus van 11 aanbieders. De volgende Bitcoin ETF´s zijn op dit moment goedgekeurd:

 1. De Bitcoin ETF van WISDOM TREE met ticker $BTCW
 2. De Bitcoin ETF van GRAYSCALE met ticker $GBTC
 3. De Bitcoin ETF van BLACKROCK met ticker $IBIT
 4. De Bitcoin ETF van FRANKLIN met ticker $EZBC
 5. De Bitcoin ETF van VALKYRIE met ticker $BRRR
 6. De Bitcoin ETF van INVESCO met ticker $BTCO
 7. De Bitcoin ETF van HASHDEX met ticker $DEFI
 8. De Bitcoin ETF van VANECK met ticker $HODL
 9. De Bitcoin ETF van FIDELITY met ticker $FBTC
 10. De Bitcoin ETF van BITWISE met ticker $BITB
 11. De Bitcoin ETF van ARK met ticker $ARKB

Inderdaad, morgen op 11 januari zullen deze bitcoin ETF´s verhandeld kunnen worden en kan in feite de race voor klanten en beleggers beginnen. Er is al een prijzenoorlog op gang gekomen. De beheertarieven zijn de laagste dagen naar beneden geschroefd geworden.

Volgens een recent bijgewerkte S1-aanvraagdossier heeft BlackRock de vergoeding vandaag nog verder verlaagd tot slechts 0,25%. Bovendien biedt het Blackrock een promotietarief van 0,12% voor de eerste $5 miljard aan activa of de eerste twaalf maanden. Hieronder in de afbeelding kun je de fees zien van de respectieve bitcoin ETFs:

bitcoin etf goedgekeurd

De Bitcoin ETF goedkeuring was op 10 januari 2024 (Bitcoin Block height : 825167) gepubliceerd op de site van de SEC. Echter, de site crashte en kon niet meer worden bezocht. Gelukkig hebben heeft de The Wolf of All Streets een kopie gemaakt:

De goedkeuring van de SEC kan hier gevonden worden. Natuurlijk werd er weer de draak gestoken met de SEC en Gensler op X.

De goedkeuring van een Bitcoin ETF kon uiteindelijk niet meer uitblijven nadat Grayscale en Ripple de SEC vernederend versloegen in de rechtbank en BlackRock zich in de strijd gooide. Voor meer informatie:

De lancering van de Bitcoin ETF´s op 11 januari heeft verder symbolische waarde. Het was 15 jaar geleden dat de programmeur, cypherpunk en visionair Hall Finny als eerste, na Satoshi, een Bitcoin node had opgezet.

Het was de geboorte van het Bitcoin netwerk en de start van de organische groei van bitcoin tot een onverwoestbaar, anti-fragiel P2P monetair netwerk zonder banken en machtshebbers, ontwikkeld op basis van de principes van sound money. De goedkeuring van een Bitcoin ETF, maakt van Bitcoin na vijftien jaar ontwikkeling tot een nieuwe activaklasse voor een beleggersportefeuille die een monetaire paradigma verschuiving gaat inhouden.

Fasten your seatbelts!

Leer hier meer: Waarom zou ik bitcoin kopen?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min