tezos

Waarom zou ik Tezos kopen (XTZ)?

Oct 2, 2020
Aanbieding: 

Wil je de Tezos kopen (XTZ)? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste Tezos kunt kopen. Verder zul je meer leren over de risico’s bij het kopen van Tezos (XTZ). In een notendop: het project beschikt over veel belovende blockchain technologie en mogelijkheden; maar door een intern conflict vertraging opgelopen bij de ontwikkeling van het platform.

tezos kopen

Vele beleggers kopen Tezos omdat ze geloven in de toekomst van het project. Ze beleggen met durfkapitaal dat ze bereid zijn om te verliezen. Ze houden Ethereum vast voor de lange termijn en verdienen passief een beloning in XTZ door deze te staken. Het staken van Tezos is een manier om automatisch een rendement te verdienen over de initiële investering. Echter, Tezos moet worden beschouwd als een blockchain experiment. Tezos kent veel concurrentie waaronder Ethereum, Qtum, Cardano en EOS. Uiteindelijk zal het gaat om hoeveel adoptie en netwerk effect Tezos zal krijgen. Ben je nieuw in de gekke wereld van crypto’s?

Begin altijd eerst even met een goed begrip van Bitcoin. Neem onze Bitcoin cursus door alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle en volatiele crypto’s zoals XTZ.

blox tezos kopen

Wil je Tezos niet actief verhandelen op een handelsbeurs? Ben je niet technisch en maak je je mogelijk zorgen over de opslag en veiligheid van de XTZ tokens? In dat geval is de Blox smartphone app een interessante optie! Ontvang nu voor 5 euro gratis Tezos met de code: BESTEBANK. Voor meer informatie: Blox review.

Hieronder kun je de recente koersontwikkeling en de actuele koers van Tezos (XTZ) zien:

Bitvavo is een Nederlandse handelsbeurs waar Tezos (XTZ) prima kan worden verhandelt en waar je XTZ kunt staken.

Waarom zou ik Tezos kopen?

Tezos behelst de ontwikkeling van een modulaire blokketen voor het programmeren van slimme contracten en het draaien van decentrale applicaties. Tezos maakt gebruik van functionele programmeertalen om dit goed te kunnen doen: OCaml (broncode) en Michelson (slimme contracten). Met modulaire blokketen wordt bedoeld dat Tezos is opgebouwd met behulp van onafhankelijke ontwikkelingslagen met ieder een eigen protocol. Dit maakt Tezos flexibel, veilig en aanpasbaar met als gevolg dat vorken niet nodig zijn. Tezos heeft als doelstelling een digitale gemenebest te worden.

Tezos wordt door een stichting beheerd. Deze haalde op 14 juli 2017 een bedrag van 232 miljoen dollar opgehaald tijdens een ICO. Het was destijds een record bedrag. Het zorgde echter ook voor een lang conflict tussen de oprichters, Arthur en Kathleen Breitman, en Johann Gevers, het hoofd van de Tezos Stichting. Dit conflict zorgde voor een flinke vertraging van het project en werden er allerlei rechtszaken begonnen. Het project kon pas opgang komen nadat Johann Gevers voor $400.000 afkoopsom zijn positie in 2018 verliet.

Tezos – DeFi ecosysteem voor financiële privacy in de stijgers

Sindsdien heeft Tezos technologisch voortgang geboekt. Zo worden er ZKchannels geïntegreerd in het transactieprotocol om Tezos superieure privacy eigenschappen te geven. Twee specifieke innovatieve bedrijven Nomadic Labs en Metastate werken aan de integratie van private betalingskanalen (zkChannels) op Tezos. Financiële privacy is voor DeFi een uiterst belangrijk aandachtspunt als het gaat om daadwerkelijke adoptie. Vele bedrijven, maar ook klanten willen graag bij betalingen financiële privacy zo veel mogelijk waarborgen.Verder willen ze werken aan een cross-chain brugverbinding met behulp van de zkChannels met de netwerken van Zcash of Bitcoin en het bieden van censuur resistente DeFi-applicaties.

Verder is er een Oracle oplossing geïntegreerd op Tezos: Harbinger. Harbinger is een Oracle project dat getekende real time prijsinformatiestromen van handelsbeurzen kan leveren aan de slimme contracten van DeFi-applicaties.

Een ander interessant gegeven is dat Tezos een samenwerking heeft met de Zwitserse Bitcoin Foundation om Bitcoin als een token uit te geven op de Tezos blockchain: tzBTC. Zou Tezos als een sidechain van Bitcoin kunnen worden gebruikt?

Echter, ondanks de recente voortgang, wordt het netwerk van Tezos niet veel gebruikt en loopt het vele jaren achter op Ethereum (ETH) als het gaat om adoptie.

Verder zullen er in beginsel 10 000 000 000 (10 miljard) Tezos coins in omloop worden gebracht, deze wordt de “tez” genoemd en de kleinste eenheid een cent. Het volgende symbool zal voor tez in gebruik worden genomen: ꜩ (\ua729, “Latin small letter tz”). 1 cent = ꜩ0.01 = 1 honderdste deel van een tez. Tez houders kunnen ze staken en daarmee een beloning ontvangen aangezien ze bijdragen aan de beveiliging van het netwerk. Tezos kopen en staken is een manier om meer Tezos als een beloning te kunnen verdienen om zodoende de initiële investering weer terug te verdienen. Meer en meer exchanges ondersteunen Tezos Staking.

Het moge duidelijk zijn, technische gezien is het interessant project; maar vanuit een beleggingsoogpunt is het risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin. Lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta zoals Tezos (XTZ).

Waar zal ik Tezos kopen?

Een veilige optie is om naar een Nederlandse broker te stappen. Een van de veiligste en makkelijkste optie is om Blox te gebruiken.

blox tezos xtz kopen

Waarom zou ik Tezos kopen bij Blox? Blox is ook een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor XTZ aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte XTZ niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in XTZ vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: 

Tezos kopen (XTZ)

Nederlanders kunnen ook gebruik maken van de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo. De Tez (XTZ) kan hier zeer gemakkelijk en goedkoop met iDEAL worden gekocht. Voor een zeer lage handelscommissie (0,25 %) kan hier iedereen vertrouwd en veilig Tezos kopen. Bitvavo heeft als aanbieding dat gebruikers tot 1000,- euro zonder handelscommissie Tezos (XTZ) kunnen kopen. Voor meer informatie:

Een ander alternatief is het platform van Coinmerce. Hier kan ook voordelig met iDEAL Tezos worden gekocht. Tezos kopen (XTZ) met Coinmerce is ook uiterst gemakkelijk en ze kunnen ook direct worden doorgestuurd naar je eigen Tezos wallet. Voor meer informatie:

De meeste internationale exchanges hebben Tezos toegevoegd. Het handelsvolume van Tezos zijn het meest significant op Binance. Voor een veeleisende daghandelaar is het hier het meest voordelig om de Tez cryptomunten dagelijks in grote volumes te kopen en te verkopen. Voor meer informatie:

Beschik je al over Bitcoin of een andere cryptomunt? Je wilt bovendien Tezos kopen zonder identiteitscontrole? In dat geval kun je het beste gebruik maken van de instant exchange dienstverlening van Changelly. Voor meer informatie:

Waar kan ik Tezos Futures kopen?

Tezos termijncontracten kunnen verhandeld worden op het futures platform van Binance en natuurlijk op Bitmex, de gespecialiseerde handelsbeurs voor futures.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min