newmont goldcorp

De actuele goudprijs manipulatie!

May 13, 2015
Aanbieding: 

Is er bewijs voor het feit dat de actuele goudprijs wordt gemanipuleerd?

De actuele goudprijs zou moeten worden gebaseerd op vraag en aanbod, een vrije marktwerking. Dit is niet het geval. Goud is een belangrijk schaakstuk op het bord van geopolitieke spelletjes, het behoud van de US Dollar als de wereldreservemunt en het internationale bankkartel.

goudprijs - Gold FixDit is geen samenzweringstheorie, het is een feit dat er een samenzwering is. De grootbanken en de centrale banken, waaronder de Federal Reserve, HSBC, Nova Scotia, Deutsche Bank en JP Morgan, hebben een onderlinge overeenkomst op touw gezet om de goudprijs te reguleren, zoals dit zo mooi wordt gezegd door de heren zelf. Dit staat ook bekend onder de term: London Gold Fix. De manipulatie van de Silver Fix voor het manipuleren van de zilverprijs voor eigen winstdoeleinden is al erkend geworden door de Deutsche schandalenbank.

Deutsche Bank heeft een schikking getroffen voor het manipuleren van de zilver- en goudprijs, zo schrijft Reuters. Ook geeft de bank toe dat de goudprijs jarenlang door een klein groepje banken gemanipuleerd werd, waaronder Deutsche Bank. De banken hebben nu een probleem, op termijn zullen ze met het manipuleren moeten stoppen. Hieronder kun je Mike Maloney aan het woord zien over hoe de banken de goudprijs hebben gemanipuleerd en nog steeds manipuleren:

—–
Daarmee krijgen beleggers eindelijk hun gelijk, nadat ze jaren door de Amerikaanse toezichthouder aan het lijntje gehouden werden. In 2014 spande een groep zilverbeleggers een rechtszaak aan tegen een aantal grote banken waaronder de Deutsche Bank. Volgens de beleggers misbruikten deze banken hun machtspositie in de zilver- en goudmarkt, door posities in te nemen tijdens de fixing van de zilver- en goudprijs. De banken wisten van tevoren wat de zilverprijs zou gaan doen en konden op basis van die voorkennis oneerlijke winsten behalen ten koste van beleggers. Deutsche Bank heeft naast de schikking ook belofte de aanklagers te gaan helpen, door meer informatie te delen over andere banken die aangeklaagd zijn voor het manipuleren van de edelmetalen. Wat is er aan de hand?

De manipulatie van de goudprijs is eigenlijk geen nieuws en een geheim in alle openheid. Laten we er een bekende Nederlander bij halen, Jelle Zijlstra. Jelle Zijlstra is niet alleen de president van de Nederlandsche Bank geweest, maar ook van de Bank for International Settlements. Hij benadrukte al in 1981 tijdens een speech bij het IMF dat het noodzakelijk was om de goudprijs te reguleren. In zijn eigen woorden:

 “I feel that it is necessary for us, within the Group of Ten and Switzerland, to consider ways to regulate the price of gold, admittedly within fairly broad limits, so as to create conditions permitting gold sales and purchases between central banks as an instrument for a more rational management and deployment of their reserves.”

” It is my conviction that relatively small-scale interventions, though not forestalling the subsequent explosion in the gold price, would at least have reduced it to more manageable proportions. Now that the turbulent emotions seem to have quieted down, we would be wise to reflect anew and without prejudice on these subjects.”

goudprijsCentrale banken hebben de wens om zaken naar hun eigen hand te kunnen zetten en werken buiten het bereik om van parlementen en de mogelijke wensen en belangen van de burgers. In de memoires Per Slot van Rekening van Jelle Zijlstra, schrijft hij openhartig over de werking van centrale banken en de rol van goud en de goudprijs. Hier vergelijkt hij goud met de zon. Zoals alle planeten om de zon draaien, zo draaien alle valuta’s om goud en hun waarde uitgedrukt in een goudprijs. De Amerikanen wilde graag de US Dollar als reservemunt behouden en de rol van goud en de goudprijs secundair maken aan de US Dollar. Goud moest zijn glans verliezen ten opzichte van de US Dollar als de ultieme wereld reservemunt. Dit was van uiterst belang wanneer de Dollar zou worden losgekoppeld van de goudstandaard en de rol als de nieuwe monetaire zon zou overnemen van goud. Deze overname werd met list en bedrog doorgezet waarbij de goudprijs kunstmatig laag moest worden gehouden en worden gereguleerd (J. Zijlstra p. 222.). De wapens die werden ingezet zijn allerlei financiële instrumenten in de vorm van derivaten en andere papiergoud constructies om de goudprijs in goede banen voor de US Dollar te leiden.

Dit feit wordt ook door de woorden van Igor Sechin, de baas van OJSC Rosneft, aangehaald in een recent artikel van de Financial Times:

In today’s distorted oil markets, prices do not reflect reality. They are driven instead by financial speculation, which outweighs the real-life factors of supply and demand. Financial markets tend to produce economic bubbles, and those bubbles tend to burst. Remember the dotcom bust and the subprime mortgage crisis? Furthermore, prices are prone to manipulation. We have not forgotten the rigging of the Libor interest rate benchmark and the gold price.

De Zwitserse regulator Finma heeft vorig jaar al bevestigd dat het onregelmatigheden heeft gevonden op de goud- en zilvermarkt door medewerkers van de bankgiganten UBS en Barclays. Beide banken hebben erkend en boetes gekregen. De banken houden wel vol dat het om uitzonderingen ging, betaalden de boete en houden zich verder koest. De bovenstaande banken zijn ook al beboet geworden voor het manipuleren van de valutamarkten en natuurlijk de Liborrate.

Onlangs is JP Morgan beticht geworden van het manipuleren van de goudprijs. Drie vooraanstaande edelmetaal handelaren zijn opgepakt geworden en worden verdacht van het opzetten van een jarenlange systematische praktijk van het manipuleren van de markt waarbij de klanten werden opgelicht. Voor meer informatie: Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) – Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation.

De organisatie GATA onderzoekt al jaren lang de manipulatie van de goudprijs. Hieronder kun je een interview zien van Bill Murphy van GATA met Greg Hunter over het manipuleren van de goudprijs door de grootbanken:

Nu de Deutsche Bank naar de goede kant is overgelopen is het de vraag wanneer de banken is ophouden met het manipuleren van de goudprijs. Waarschijnlijk zal China met de Shanghai Gold Exchange en de nieuwe Silk Road Gold Fund uiteindelijk de Westerse banken op hun vingers tikken. Op dat moment zal de goudprijs door de markt worden bepaald. Zal China de Yuan op een vorm van een goudstandaard zetten? Waarom blijven die Chinezen maar goud kopen? Heb jij al goud gekocht?

Voor meer informatie:

Bewijzen & bronnen:

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min