gresham's law Bitcoin

Waarom zou ik investeren in goud?

Mar 9, 2022
Aanbieding: 

investeren in goud”Waarom zou ik investeren in goud?” Dit is een belangrijke vraag die elke belegger zich zou moeten stellen. Het feit dat we deze vraag stellen geeft ook aan dat we in onze westerse samenlevingen het spoor bijster zijn over wat geld is of zou moeten zijn. Dankzij gebrekkig onderwijs en falende economische theorieën hebben we weinig of geen kennis over de euro’s op onze bankrekening (fiduciair geld) en de eurobankbiljetten en muntjes in onze portemonnee. We moeten het zelf leren. Goud is nog steeds het ultieme, het echte gezonde geld en het geheime schaakstuk op het schaakbord van de centrale banken. 

Het is nog niet zo lang geleden (1971) dat de Amerikaanse overheid gedwongen was om de gouden standaard volledig los te laten. Sindsdien kunnen Amerikaanse dollars niet meer worden ingeruild voor goud. De bankbiljetten waren oorspronkelijk gewoon waardepapieren waarbij er een correlatie was tussen het nummertje op een bankbiljet en het goud in de kluis. Geld is bijna altijd afgedekt door goud geweest. De waarde van het geld in de vorm van een waardepapiertje (bankbiljet) was voorheen afhankelijk van goud. Investeren in goud is het investeren in jouw eigen geld. Goud heeft geen derde partij-risico’s en is de ultieme beschermer tegen fiat-geldontwaarding. Voor meer informatie over deze kwestie: ”wat is geld?”. Hieronder is een videopresentatie van Mike Maloney. Hij spreekt in deze video over de argumenten voor het investeren in goud:

Aanbevolen Nederlandse bullion dealer: Gold Republic!
Tegenwoordig zitten we niet meer aan een goudstandaard en goud wordt daardoor vaak afgeschilderd als een reliek, iets dat thuis hoort in een kerk of museum. Alleen oude oma’s kopen goud. Het bankwezen in combinatie met het onderwijssysteem leert ons niet meer over de waarde van goud en het wezen van geld. De belangrijke feiten zoals Mike deze heeft uiteengezet zouden onmiddellijk een einde maken aan onze onkunde en aanzetten om toch maar eens goud op rekening te kopen bij een vertrouwde goudhandelaar zoals GoldRepubic. Investeren in goud is een wezenlijk bestandsdeel in het beschermen van je vermogen tegen geldontwaarding en als een vorm van rentecompensatie.

Investeren in goud als bescherming tegen geldontwaarding:

investeren in goud als bescherming tegen geldverruimingsprogramma's zoals QE De geldverruimingsprogramma’s zijn slecht nieuws voor de spaarder. Er is een valuta oorlog gaande waarbij de grote valuta’s hun best doen nom niet sterker te worden dan de ander. De centrale banken printen maar bij en de rente wordt steeds lager en zelfs negatief! De historisch lage spaarrente in combinatie met de onophoudelijke geldontwaarding is niet goed voor de spaarder. Immers, door de rente zou de spaarder eigenlijk zijn kapitaal moeten zien aangroeien, maar als gevolg van de hoge inflatie daalt de koopkracht van het kapitaal en weegt niet op tegen de ‘genoten’ minimale spaarrente. Dit betekent dat het reële rendement op een spaarrekening negatief is. Tevens bestaan er in Nederland en andere westerse landen vermogensbelastingen die het spaargeld verder uithollen. Kortom, u koopt minder voor uw (spaar)geld in de toekomst! De Chinezen en vele andere landen in Azië hebben genoeg van de Amerikaanse PetroDollar als wereldreservemunt. Ze werken op de achtergrond aan de ontmanteling van de Dollar door het bouwen van alternatieven systemen en door infiltratie van oude systemen zoals de IMF en het SDR-systeem. Het Oosten maakt zich klaar voor de herintroductie van de gouden standaard. China heeft recentelijk al het hoofdkantoor gebouw van JP Morgan in New York gekocht met de daarbij inbegrepen de grootste kluis in de wereld voor goud. Goud zal weer een sleutelrol gaan spelen bij de hervorming van het globale geldstelsel. Deze hervorming zal tot fiat-geldontwaarding leiden. De goud prijs zal niet meer kunnen worden gemanipuleerd door de grootbanken in het Westen en weer door de markt worden hersteld. De prijs van goud zal enorm omhoog schieten. Een 100 gram Heraeus goudbaar zal nooit meer zo goedkoop kunnen worden gekocht als nu. Het is dan ook niet zo vreemd dat het Oosten zo veel mogelijk koopt nu de prijzen nog zo laag zijn. Een goudbaar of gouden munt beschermt niet alleen tegen geldontwaarding, maar is ook nog eens een goedkope investering die veel rendement zal geven in de nabije toekomst.

Investeren in goud  als rentecompensatie:

Goud en zilver staan grotendeels los van de prestatie van veel andere beleggingscategorieën. Hierdoor is zilver en goud sparen een praktische en flexibele manier om het risico van het gespaarde vermogen in valuta (zoals euro’s) te spreiden. Het edelmetaal biedt weliswaar geen rente of dividend, maar beschermt wel tegen geldontwaarding. Bovendien met het huidige financiële klimaat waar de centrale banken negatieve rente toe passen als een paardenmiddel, is het rente argument als een mogelijk nadeel niet meer actueel. Met negatieve rentes maakt het niks meer uit dat goud geen rente meer over het spaargeld geeft. Let wel, in het normale geval krijg je rente over je spaargeld als compensatie van de bank aangezien het door de bank weer wordt uitgeleend. Je neemt extra risico’s en je krijgt daarom rente over je spaargeld. Wanneer je fysiek goud of zilver koopt of spaart bij de ZilverGoudWinkelHolland Gold of GoldRepublic, ben je niet afhankelijk van de prestatie van een derde partij: het is jouw bezit. Goud of zilver kan niet bankroet gaan, het heeft een intrinsieke waarde, in tegenstelling tot bedrijven, banken en zelfs landen. Een van de belangrijkste eigenschappen van goud en zilver is dat het niet kan worden bijgedrukt. Hierdoor heeft niemand invloed op de schaarste van deze investering, in tegenstelling tot aandelen die verwateren door nieuwe aandelenemissies en euro’s die in duizelend wekkende hoeveelheden digitaal worden bijgedrukt. De centrale banken verkeren onderling in een valuta oorlog en de internationale conflicten kunnen mogelijk uitmonden in een Derde Wereldoorlog. Er zijn nog veel argumenten aan te slepen die aangeven waarom investeren in goud slim is. Ik heb daar al eerder een aantal artikels over geschreven:

TIPS! Hoe kan ik het beste in goud investeren?

Diversificatie: Het beste is om je goud investering te spreiden over verschillende mandjes:

  1. Koop fysiek kluis-goud in de vorm van goudbaren met lage premies, en laat deze opslaan in een kluis in Singapore of Zwitserland. Het is supereenvoudig om het aangekochte goud ook weer onmiddelijk te verhandelen. Aanbevolen dienstverleners: GoldRepublic & BullionStar.
  2. Verhuis een gedeelte van je fiat-vermogen naar een 100 % reserve bank die ook goud op rekening aanbiedt met betaalkaarten.
  3. beleggen in goudZet een gedeelte van je fiat-vermogen om naar Bitcoin. Bitcoin wordt meer en meer beschouwt als het digitale goud in het internet tijdperk. Bitcoin gedraagt zich meer en meer als goud, mede doordat vele traditionele beleggers van edelmetalen zijn overgestapt naar Bitcoin, doordat de huidige goudmarkt in handen is van de grootbanken en daardoor gemanipuleerd wordt door de grootbanken met behulp van derivaten (vooral via naked short selling). Voor meer informatie: Hoe koop ik Bitcoin?
  4. Koop fysieke goudbaartjes en verstop deze thuis. Aanbevolen dienstverleners: ZilverGoudWinkel & Holland Gold.
  5. Koop fysiek goud buiten het banksysteem om via Bitcoins met de dienstverlening van BullionStar, Uphold en Vaultoro. Het aangekochte goud kan ook onmiddellijk worden omgezet naar bitcoins om betalingen mee te verrichten of worden gebruikt om een bitcoin debit card mee op te laden. Ideaal als je met jouw goud ook spullen wilt kopen of betalingen wilt verrichten in een winkel. De goudstandaard is terug dankzij bitcoin! Voor meer informatie: bitcoins kopen.
  6. Het kopen van goud op papier is geen echt goud. Dit zogenaamde ETF paper Gold is pure speculatie en geen investering in daadwerkelijk fysiek goud. Het behoort thuis onder het kopje derivaten. Het kan een leuk compliment zijn voor het speculeren op korte termijn trends, maar kan niet als een echte investeringsstrategie voor vermogensbescherming worden beschouwd.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min