ŁiɃerBits – Crypto Kennisbank

De dageraad van nieuwe decentrale financiën!

Menu
  • Blog Nieuw
  • Bitcoin cursus
  • Beurzen
  • About
    • ŁiɃerBits
    • Contact
    • Crypto Currency
    • Crypto Trading
    • Crypto Finance
    • Crypto Equity
    • Crowd Token Sales
    • Crypto Reports
BITCOIN BLOCKCHAINS ETHEREUM CARDANO NEO EOS COINS TRADING WALLETS ICO's

BITCOIN

Alle informatie over de bonte wereld van de Bitcoin!

Learn more →

Waarom en hoe kan ik bitcoins kopen? Waarom zou ik investeren in Bitcoin? Wat is een goede Bitcoin exchange? Wat is Bitcoin trading precies? Wat is de beste Bitcoin wallet? Hoe werkt een Bitcoin betaalkaart? Wat is een Bitcoin gold exchange? Wat is Bitcoin Mining precies? Wat is Bitcoin community consensus? Wat is Nakamoto Consensus voor iets? Wat is BCASH (BCH)? Wat is BITCOIN (BTC)? Wat is BGOLD (BTG)? Waar staat Bitcoin Core voor? Wat zijn Bitcoin Futures? Wat is een Bitcoin ETF? Wat is een Bitcoin CFD? Wat zijn Bitcoin bonds? Wat is Bitcoin lending? Wat is een Bitcoin millibit – mBTC Wat is hyperbitcoinization? Wat is de huidige BTC koers verwachting? Wat is een Bitcoin standard? BITCOIN COURSE

BLOCKCHAINS

Selectie van verschillende blokketens en toepassingen van de blokketentechnologie.

Learn more →

Wat is de Bitcoin blockchain? Wat is EOS? Wat is EOSIO? Wat is Ethereum? Wat is NEO? Wat is XEM? Wat is QTUM? Wat is Cardano? Wat is NXT? Wat is IOTA? Wat is de Bankchain? Wat is QUORUM? Wat is QRL? Wat is Dfinity? Wat is het Ligthning netwerk? Wat is het Comit netwerk? Wat is Bitshares? Wat is Hyperledger DLT? Wat is het Liquid netwerk? Wat is Antshares? Wat is het Raiden netwerk? Wat is het Skycoin netwerk? Wat is Block One? Wat is DAGlabs? Wat is de Hashgraph DLT? Wat is Graphene? Wat is het STELLAR netwerk? Wat is ARK? Wat is een blockchain bank? Wat is LISK?

ETHEREUM

Alle informatie over de bonte wereld van Ethereum!

Learn more →

Wat is Ethereum? Wat zijn de beste wallets? Hoe kan ik Ether (ETH) kopen? Wat is Ethereum Classic (ETH)? Wat is de Enterprise Alliance? Wat is Ethereum Metropolis? Wat zijn Ether (ETH) Futures?

TRADING

Alles over het handelen met cryptovaluta en natuurlijk bitcoins!

Learn more →

Hoe begin ik met crypto trading? Selectie van crypto handelsbeurzen! Wat is de kracht van COINIGY? Wat is crypto cfd trading? Wat zijn Bitcoin futures? Wat is een Bitcoin ETF? Wat is een Bitcoin ETN?

WALLETS

Selectie van de beste Bitcoin en andere hardware crypto wallets!

Learn more →

Wat zijn de beste multi crypto wallets? Hoe werkt de Ledger Bleu? Hoe werkt de Keepkey? Hoe werkt de Bitbox? Hoe werkt de Ledger Nano S? Hoe werkt de Trezor? Wat is Mycelium? Hoe werkt Samourai? Wat is Open Dime precies?

ICO's

Wat zijn ICO’s? Voorbeelden van Initial Coin Offerings en Crowd Token Sales.

Learn more →

Wat is een ICO? Wat is een ICO service provider? Wat is crypto finance? Wat is een STO? Wat zijn security tokens? Wat is tZero? Wat is Polymath? BANKERA BAT GOLEM – GNT EDGELESS LUNYR LYKKE HUMANIQ MAIDSAFE NETWORK MELONPORT MYSTERIUM POLYBIUS PEERPLAYS QTUM SYNEREO TEZOS VERITASEUM WAVES PLATFORM WINGS STRAT

COINS

Selectie van de meest bekende cryptovaluta!

Bekijk alle muntjes!

Bitcoin

Bitcoin

Litecoin

Litecoin

VertCoin

VertCoin

ViaCoin

ViaCoin

Groestlcoin

Groestlcoin

Dash

Dash

Monero

Monero

PIVX

PIVX

CloakCoin

CloakCoin

NEO

NEO

FeatherCoin

FeatherCoin

NavCoin

NavCoin

Ripple

Ripple

Ethereum

Ethereum

EOS

EOS

Dogecoin

Dogecoin

Verge

Verge

NEM

NEM

ZCoin

ZCoin

Cardano

Cardano

QTUM

QTUM

FIDUCIAIR GELD

by CɃIT VISIE 31/10/2017 1
Laatste revisie:11/04/18

Nieuwe perspectieven op fiduciair geld!

fiduciair geldFiduciair geld is vertrouwensgeld. Fiduciair is afgeleid uit het Latijn en betekent op goede trouw berustend. Geld is altijd een vraag van vertrouwen, maar we moeten altijd ondervragen waar dit vertrouwen op is gebaseerd.

De term fiduciair geld is niet uit de hemel komen vallen en staat vooral in contrast met geld dat ook haar waarde ontleent aan het edelmetaal waaruit het gemaakt is. Vroeger ontleende geld haar waarde aan het gewicht in goud of zilver. Het was niet alleen als een rekeneenheid vastgelegd door de muntautoriteit en muntenslager, maar ook een waardevast goed met een intrinsieke waarde dankzij het goud of zilver gehalte.

De nominale waarde van fiduciair geld berust dus niet op een bepaald gewicht en gehalte van edelmetaal maar op het vertrouwen dat de economische actoren stellen in de waarde van de munteenheid. Het vertrouwen is afhankelijk van de economische situatie en de wettelijke basis. Dit betekent dat de waarde van de huidige Euro afhankelijk is van de relatieve economische situatie van de Eurolanden alsmede het vertrouwen dat burgers in de overheid en de Europese centrale bank hebben. In deze zin spreken we dan ook over fiatgeld. Het woord fiat komt uit het Latijn en betekent ‘Laat het zo zijn’.

Fiatgeld is fiduciair geld.

Fiatgeld is fiduciair geld waarbij de overheid met de centrale bank verantwoordelijk zijn voor monetaire politiek en de geldhoeveelheid die in omloop wordt gebracht. Vereenvoudig uitgedrukt, de geldhoeveelheid in omloop gebracht door de geldpers van de Centrale Bank en banken moet gebalanceerd worden met de hoeveelheid producten en diensten die worden geproduceerd. Wordt er bijvoorbeeld te veel in omloop gebracht door een geldverruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank, dan kan er inflatie optreden.

fiduciair geldDeze problematiek wordt ernstiger wanneer we beseffen dat het geld uit het niets op basis van schuld en schuldverplichtingen in omloop wordt gebracht. De staatsschulden nemen toe. Fiduciair geld is nu inflatoir fiatgeld waarbij we hopen dat iedereen haar schulden kan terugbetalen. Aangezien dit makkelijker moet kunnen gebeuren, is een politiek van geldontwaarding en beheersbare inflatie het beste om te voeren uit het oogpunt van de banken en de overheden. Voor de particuliere spaarder en vermogensbeheerders is dit een probleem. In de bijna honderd jaar dat er in de wereld in meer of mindere mate met fiduciair geld wordt gewerkt heeft er wereldwijd een zeer aanzienlijke geldontwaarding plaatsgevonden, terwijl in eerdere eeuwen het prijsniveau vrijwel stabiel was, met uitzondering van periodes van oorlog en plotselinge verhogingen van de goudvoorraad.

Fiduciair geld vs Bitcoin?

bitcoin vs fiduciair geldBitcoin is een nieuwe vorm van vertrouwensgeld. Voor de doorsnee gebruiker van Bitcoin, moet je vertrouwen hebben in de  wetenschappelijke doorbraken binnen cryptografie en gedistribueerde computertechnologie. Het veronderstelt een vertrouwen in de cryptografie (zoals de blockchain, het PoW-algoritme etc.) waarop het is gebaseerd en waardoor het kan werken. Het netwerk zelf werkt zonder dat er vertrouwen nodig is in een andere partij. Bitcoin werkt automatisch zonder de noodzaak van vertrouwde partijen. Bovendien, Bitcoin beschikt niet over een centrale bank met een geldpers. Het monetaire beleid en de geldhoeveelheid is cryptografisch vastgelegd en wordt automatisch uitgevoerd. De geldhoeveelheid wordt er steeds schaarser waarbij er uiteindelijk alleen maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Bitcoin heeft een tegenovergestelde werking als die van fiat geld. Bitcoin is in deze zin een direct gevaar voor vooral zwakke munteenheden, maar kan uiteindelijk ook een gevaar vormen voor de gevestigde internationale fiat valuta’s zoals de Euro, Chinese Yuan en Amerikaanse Dollar. Dit fenomeen heeft hyperbitconization waarbij in een scenario van hyperinflatie Bitcoin de rol van goud overneemt. Bitcoin heeft dan ook niets voor niets Digital Gold. Het is dan ook niet vreemd dat Bitcoin veel wordt vergruisd en dood wordt verklaard. De strijd tussen Bitcoin en fiat fiduciair geld is nog niet gestreden. De centrale banken en grootbanken zullen hun eigen fiduciair crypto-fiatgeld lanceren om Bitcoin proberen te isoleren. De BIS heeft de centrale banken opgeroepen om aan de slag te gaan.

Beknopte geschiedenis van fiduciair geld:

Fiduciair geld is begonnen in de vorm van papieren wissels. Een wissel kon aan een voorname klant door de bank worden versterkt om bij een aan hem bekende bank in een andere stad dezelfde hoeveelheid zilveren of gouden munten te verkrijgen. Hierdoor kon vooral de rijke elite met een wissel op zijn naam op reis gaan, zonder zich druk te maken over de mogelijke diefstal van zijn goud en zilver.

Niet alleen de elite kon wissels gebruiken, ook overheden konden wissels uitgeven. Dit was een soort wissel aan toonder op basis waarvan een door de staat daartoe gemachtigde bank aan toonder een bedrag in goudbaren betaalt. De Bank van Amsterdam begon al met deze praktijk in de vroege 17de eeuw. In 1688 kreeg de Bank of England het recht om papiergeld uit te geven om o.a. de staatsschuld van Engeland te financieren. Het was de bedoeling dat het papiergeld gedekt was door goud en dat er niet te veel in omloop werd gebracht om het vertrouwen in het systeem te behouden.

wat is fiduciair geldSindsdien is de betekenis van eerst zilverdekking en later gouddekking steeds geringer geworden. De macht van de centrale banken werd langzamer sterker. Zilveren munten en vervolgens gouden munten (zoals het gouden tientje) zijn stapsgewijs door de centrale banken uit circulatie gehaald. Een belangrijk wendpunt kwam na de Tweede Oorlog.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef alleen de Verenigde Staten over als de absolute wereldmacht. De Amerikaanse Dollar ontpopte zich als de wereldreservemunt met als de muntheer, de Federal Reserve. Om de globale economie meer op te bouwen werd het systeem van Bretton Woods ingevoerd.

Dit financieel systeem voorzag in de invoering van een stelsel van vaste wisselkoersen. Bijzonder was dat alleen de dollar tegen een vaste hoeveelheid goud kon worden ingewisseld bij de Amerikaanse Centrale Bank. Voor alle andere valuta werd wel een vaste wisselkoers met de dollar bepaald, maar deze waren niet direct inwisselbaar tegen goud. Indirect betekende het systeem van Bretton Woods de invoering van de goudstandaard. Het IMF en de Wereldbank werden ook opgericht voor het ontwikkelen van de onderontwikkelde landen en het doeltreffend helpen bij acute financiële crisis situatie.

fiduciair petro dollar geldHet systeem van Bretton Woods werd tussen 1971 en 1973 ontmanteld, nadat de VS eenzijdig de inwisselbaarheid van dollars voor goud staakten. De dollar (en daarmee ook de VS) heeft echter tot op de dag van vandaag zijn dominante positie in de wereldeconomie behouden dankzij PetroDollar Warfare, de praktijk van ongerijmd fractioneel bankieren met het dereguleren van de financiële markten c.q. de globalisering van de financiële markten onder leiding van de westerse financiële centra en vooral de grootbanken zoals J.P. Morgan en Goldman Sachs in Wall Street. Sinds de Kredietcrisis van 2008 is het vertrouwen behoorlijk beschadigt en leeft het systeem verder dankzij een beleid van Quantitative Easing.

currency wars en bitcoin

Het huidige fiduciair geld wordt steeds minder fiduciair en steeds meer puur fiat geld. Dit systeem wordt nu langzaam ontmanteld door de Chinezen en de Russen. De AIIB, de nieuwe Zijderoutes, CFETS en Shanghai Gold Exchange maken onderdeel uit van deze anti-petrodollar politiek waarbij er gezocht wordt naar een nieuwe multi-polaire machtsbalans ten bate van de elite in het Oosten.

De macht van fiduciair geldsystemen decentraliseren!

Bitcoin course

Fiat fiduciair geld gaat uiteindelijk om macht en machtspolitiek. Daarom dat Bitcoin en cryptogeld in het algemeen zo een belangrijke doorbraak zijn in de ontwikkeling van een rechtvaardigere wereld, waarbij de macht van fiat geld wordt gedecentraliseerd en gelijkmatig verdeeld over de gebruikers van dit nieuwe monetaire netwerk waarbij machtswellustelingen geen greep op kunnen krijgen en niemand meer misbruik kan maken van een geldpers. Nieuwe voorwaarden voor geldschepping in het belang van de burgers kunnen worden gecreëerd, i.p.v. een QE-beleid voor het behoud van de macht van een ziek en corrupt monetair machtssysteem. Laten we nieuwe rechtvaardige p2p financiële systemen bouwen met behulp van Bitcoin en gedistribueerde blockchain technologieën.

  • Wat zijn Special Drawing Rights?
  • Waarom zou ik investeren in goud?
  • Waarom zou ik investeren in Bitcoin?
  • Free online Bitcoin Course!
Tweet This Share This Share This Pin This Subscribe Share on WhatsApp

Nieuwsbrief LiɃerɃits - Crypto Kennisbank!

LiɃerɃits - Vires in Numeris
Libertas - Aequitas - Veritas
Nieuwe Financiën met vertrouwen in cryptografie!

1 comment comments closed

Previous Post: QUANTITATIVE EASING (QE)

Next Post: Wat is Nakamoto Consensus voor iets?

Become Your
Own Bank
Take back your financial power!

Bitcoin Koop Bitcoin - cryptogoud!

Gold Koop Goud

Silver Koop Zilver

Silver Koop Litecoin - cryptozilver!

NEDERLANDSE CRYPTOBEURS:

cryptocurrency handelsbeurs

Klik en lees de nieuwe Bitvavo Review!

bitvavo cryptocurrency exchange review

Actuele koersen:

Bitcoin

Bitcoin

$9,227.90

BTC 3.88%

Litecoin

Litecoin

$160.62

LTC 8.62%

Ripple

Ripple

$0.92

XRP 6.83%

Dash

Dash

$540.21

DASH 16.58%

VertCoin

VertCoin

$2.73

VTC 2.21%

NavCoin

NavCoin

$1.46

NAV -5.05%

Monero

Monero

$291.39

XMR 5.19%

Skycoin

Skycoin

$18.78

SKY -7.50%

Decred

Decred

$67.80

DCR -0.30%

Groestlcoin

Groestlcoin

$1.54

GRS 1.09%

PIVX

PIVX

$6.49

PIVX 5.87%

FeatherCoin

FeatherCoin

$0.26

FTC 0.17%

Dogecoin

Dogecoin

$0.01

DOGE 2.40%

NEO

NEO

$79.22

NEO 6.31%

Stratis

Stratis

$6.43

STRAT 7.53%

QTUM

QTUM

$21.66

QTUM 9.12%

NEM

NEM

$0.41

XEM 3.09%

Ethereum

Ethereum

$676.26

ETH 6.93%

Waves

Waves

$5.54

WAVES 9.70%

ZCoin

ZCoin

$50.41

XZC 5.73%

Lisk

Lisk

$12.56

LSK 6.89%

Stellar

Stellar

$0.39

XLM 5.41%

Aanbieding:

GIDSEN

  • Wat is een cryptocurrency?
  • Wat is cryptocurrency trading?
  • Hoe kan ik Bitcoin kopen?
  • Hoe kan ik Litecoin kopen?
  • Hoe kan ik Ethers kopen?
  • Gratis Bitcoin Cursus!
  • Wat is monero?
  • Wat is een Blockchain?
  • Wat is Ethereum precies?
  • Wat is NEO precies?
  • Wat is EOS precies?
  • Wat is NEM precies?
  • Wat is Cardano precies?
  • Wat is Ripple precies?
  • Wat is een ICO?

bitcoin bank exchange

 
cryptocurrency exchange changelly

24OPTION CRYPTO CFD TRADING

cryptocurrency trading seminars

Recente artikels:

  • NAMECOIN
  • Beleggen in EOS?
  • Beleggen in Ethereum!
  • WIREX
  • LUNO Review
  • Investeren in Ripple?
  • CRYPTOBEURS
  • TRACE MAYER
  • Wie is Dan Larimer?
  • Is de bitvavo cryptobeurs betrouwbaar?
  • Binance betrouwbaar? Een kritische review
  • Wat is Zclassic voor een cryptomunt?
  • De impact en toekomst van de beste cryptomunten?
  • Wat is LitePay?
  • Wat is Lightning Charge precies?

COMPLETE CRYPTOBEURS:

wat is litecoin ltclitebit bitcoin en cryptovaluta kopen

ŁiɃerBits – bestebank.org

  • About Us
  • Nieuwsbrief
  • Portfolio
  • Trading
  • Contact

Ƀitcoin

  • Bitcoin
  • Trading
  • Wallets
  • Debit Cards
  • Exchanges

Alt Coins

  • Ethereum
  • Litecoin
  • Ripple
  • NEO
  • View all coins →

Gidsen

  • Wat is een Blockchain?
  • Hoe kan ik Bitcoins kopen?
  • Wat zijn de beste crypto exchanges?
  • Wat is een cryptocurrency?
  • Wat is de beste crypto wallet?

Nieuwsbrief

Nieuwe Financiën met vertrouwen in cryptografie!

Copyright © 2013-2018 LiɃerBits – Crypto Kennisbank  ·   Disclaimer  ·   Privacy Policy

Powered by Curiosity - search for knowledge!

Web Statistics
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer info