bitcoin obsoletes all money

Raoul Pal over Bitcoin

Mar 2, 2022
Aanbieding: 

Wie is Raoul Pal?

Raoul Pal is een bekende financieel macro-analist en een voormalig hedgefondsbeheerder. Hij werkte o.a. bij Goldman Sachs en beheerde onder meer de GLG Global Macro Fund met veel succes voor GLG Partners. Door zijn aanpak kon hij in 2004 al op zijn zesendertigjarig verjaardag stoppen met werken.

Real Vision TV

In zijn intensieve, maar korte carrière heeft hij kunnen samenwerken en leren van de meest succesvolle beleggers en vermogensbeheerders. Raoul Pal had als visie om hun inzichten beschikbaar te maken voor de doorsnee belegger en verwerkelijkte deze door in 2004 Real Vision TV en de Global Macro Investor op te richten. Het is te beschouwen als een soort Netflix voor financiën en onafhankelijk financieel onderzoek waar de kijker veel kan leren over hoe de beleggerselite denkt en kijkt naar de toekomst. In 2019 en 2020 was er een reeks van interviews over de waardepropositie van Bitcoin op Real Vision TV .

Raoul Pal over Bitcoin en blockchain

bitcoin

Hoewel Raoul Pal al een paar jaren speculeert met Bitcoin, is hij pas recentelijk tot inzicht gekomen over de daadwerkelijke waardepropositie van Bitcoin. Dit inzicht is tijdens gesprekken met onder meer Dan Tapiero en later ook met PlanB uitgekristalliseerd. Bitcoin behoort met goud, Amerikaanse staatsobligaties en Amerikaanse dollars in cash tot ieders beleggingsportefeuille. Bitcoin zal een belangrijke rol spelen in de monetaire reset die tijdens de volgende globale depressie zal plaatsvinden. Bitcoin is het ankerpunt van de creatie van een nieuw parallel decentraal financieel systeem. Wanneer dit scenario zal uitspelen, zal Bitcoin naar de maan gaan en een koers van 1 miljoen halen.

Raoul Pal ziet nu al dat er een braindrain plaatsvindt van de oude financiële orde naar de financiële orde in opbouw. Het is onvermijdelijk dat de oude orde instort en zal verhuizen naar nieuwe fundamenten. Hoe dit precies zal verlopen is onduidelijk, maar de opkomst van de DeFi-sector, tokonized securities, en zelfs CBDC’s wijzen de weg aan waarbij Bitcoin de monetaire koning zal zijn. Securitisatie op blockchain platforms zal gemeengoed worden. Bitcoin is een ideale verzekering en hedge tegen de aankomende globale recessie en depressie. Hieronder kun je een Real Vision TV gesprek volgen tussen Dan Tapiero en Raoul Pal over Bitcoin:

Raoul Pal over de aankomende globale depressie

Raoul Pal ziet de uitbraak en verspreiding van het coronavirus als een zwarte zwaan voor de globale economie. Het financiële systeem was al fragiel en hij voorzag al een recessie aantreden voor het eind van 2020. De uitbraak van deze nieuwe pandemie is vergelijkbaar met de Spaanse Griep van 1918-1920 en kan de aankomende jaren wereldwijd miljoenen slachtoffers vergen. Raoul voorziet nu niet een recessie, maar een globale depressie met een monetair-financieel reset als het gevolg. Hieronder kun je Raoul Pal in een diepgaand gesprek zien met Anthony Pompliano over de impact van het coronavirus voor de wereldbevolking en de wereld van financiën (pensioenen, obligaties, effecten, goud en bitcoin).

Voor de duidelijkheid. Raoul Pal is een geslaagde macro-analist en converseert met de beste breinen in de financiële wereld. Hij is geen doemdenker, maar argumenteert vanuit feiten. Hieronder kun je een van zijn beste en meest populaire video’s bekijken over de aankomende pensioenencrisis in de Verenigde Staten:

De ultieme Macro Framework volgens Raoul Pal

We willen onze lezers attenderen op een diepgaand en zeer leerzaam gesprek tussen Robert Breedlove en Raoul Pal. Raoul Pal, de erudite ex-Goldman Sachs carrièrist, analist en belegger, geeft een briljant lesje in macro-economische geschiedenis.

In zijn analyse van de macro-economische geschiedenis en het monetaire beleid staan de demografische factoren centraal. Robert Breedlove, een vrijheidsmaximalist en vrijspreker voor Bitcoin, doet een meesterinzet om Raoul niet te storen in zijn gedachtegang. Het resultaat is een geschiedenisles in de macro-economie die niet niemand wil missen, waarbij een perspectief wordt geboden naar de toekomst waarbij Bitcoin en de metaverse een prominente rol gaan spelen.

Onderwerpen die besproken worden:

Intro 00:00:08 “The Sun Never Sets on the British Empire” 00:06:22 The Weimar Hyperinflation 00:08:56 World War II and The Baby Boomers 00:13:29 Pax Americana and Rules-Based Global Order 00:17:00 The Largest Demand Shock Ever Seen 00:22:22 Economic Disparity Driving Political Polarization 00:25:28 Reagan, Thatcher, and Unintended Consequences 00:30:32 Financialization of the 1980s 00:34:46 Introduction of the WTO 00:39:45 NYDIG 00:40:53 The Dark Side of the “Exorbitant Privilege” 00:42:47 Central Bank Policy Tools and “Managing” the Business Cycle 00:44:34 The 1997 Asian Financial Crisis 00:49:35 The 2001 Dotcom Crisis 00:50:51 Collapse in Labor Force Participation and Monetary Velocity 00:53:46 The 2008 Great Financial Crisis and QE Infinity 00:59:30 The Making of the Everything Bubble 01:04:20 The Rise of Digital, Populism, and Wealth Confiscation 01:09:54 The Fourth Turning and “The Pandemic” 01:15:47 Universal Underwriting by The Central Bank 01:19:14 The Unstoppable Truth of Demographics 01:25:39 Bitcoin and the Unreality of Currency Debasement 01:32:07 Lack of Segregation in Financial Instrument Property Rights 01:38:14 Possible Political Responses to the Impending Financial Crisis 01:41:25 Misaligned Incentives, Population Control, and The Exponential Age 01:44:54 Emergence of the Metaverse and Networked States 01:50:20 “The Game Is Not What You Want It To Be, The Game Is What It Is” 01:56:16 A World Running on Deflationary and Programmable Money 01:59:59 Digital Identity, “Capitalist UBI,” and Free Energy? 02:06:36 Where Does the Value Accrue in the Exponential Age? 02:13:27 The Possibility of Radical Life Extension 02:15:17 Change the Money, Change the World.

Geniet van dit leerzaam gesprek tussen Robert Breedlove en Raoul Pal!

Van een globale liquiditeitscrisis naar een globale solvabiliteitscrisis in 2022?

Volgens de bekende macro-analist Raoul Pal is het zeer waarschijnlijk dat de economische impact van het Covid-19 pandemie uiteindelijk zal zorgen voor een solvabiliteitscrisis. De kans dat dit zal plaatsvinden is zeker 60 %.

raoul pal

We bevinden ons nu in een liquiditeitscrisis waar er een globaal tekort is aan dollars door de coronacrisis. Bedrijven, banken en overheden zullen insolvabel worden; een schuldendeflatie zal plaatsvinden waarbij de dollar het financieel-monetaire systeem zal breken. De meeste schulden staan namelijk uit in Amerikaanse dollars waartegen alle ander fiat-valuta blijven devalueren zoals de Euro, de Chinese Yuan en de Japanse Yen. Centrale banken zullen door schuldmonetarisering het systeem proberen redden waardoor de koopkracht van fiat-valuta verder afneemt. De Japanse Yen, de Chinese Yuan en wellicht de Euro zullen eindelijk instorten. Het gehele systeem zal bankroet worden en de dollar als wereldreservevaluta moeten verlaten.

De beste belegging voor een solvabiliteitscrisis

De meest veilige belegging voor deze crisis is goud en bitcoin. Hieronder kun je Raoul Pal aan het woord zien over de waarschijnlijkheid van de aankomende globale solvabiliteitscrisis en dat we naar een nieuw monetair systeem zullen moeten overstappen:

https://youtu.be/gT8xELGGTVw

Gerelateerde artikels:

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde artikels:

Leer alles over Bitcoin

Alle informatie verzameld over Bitcoin…….

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min