bitcoin sharpe ratio

Lyn Alden over Bitcoin!

8 okt. 2020
Aanbieding: 

Lyn Alden is een slimme macro analist en onderzoekt flexibele beleggingsstrategieën met de ogen van een ingenieur.

lyn Alden bitcoin

Voor het oplossen van moeilijke problemen, breekt ze beleggingsmogelijkheden op in verschillende lagen die ze analyseert om vervolgens deze weer als een eenheid terug te brengen. De lagen die ze in acht neemt zijn de volgende: de Global Macro Layer, de Business Cycle Layer, de Revenue Layer, de Profitability Layer, de Dividend Layer, en de Valuation Layer. Haar onderzoeksrapporten en heldere analyses worden zeer op prijs gesteld.

lyn alden over bitcoin

Lyn Alden heeft ook een uitgesproken visie over de rol van bitcoin en goud binnen een beleggingsportefeuille. In een notendop: Lyn Alden beveelt haar lezers aan om niet alleen goud te kopen, maar ook Bitcoin. Bitcoin heeft aangetoond over genoeg netwerk effect en veiligheid te beschikken om als een nieuwe beleggingsklasse te dienen. Het moet aan een goed gediversifieerd beleggingsportefeuille worden toegevoegd. Het heeft een asymmetrische risico-rendement opleveren, waardoor een kleine allocatie al genoeg is. In het kader van Bitcoin nieuwe halving cyclus en de huidige macro economische condities is Bitcoin een prima hedge tegen inflatierisico’s en koopkrachtverlies. Hieronder kun je Lyn Alden aan het woord zien tijdens een gesprek met Jeff Booth:

Voor meer info: waarom zou ik Bitcoin kopen?

Lyn Alden over goud

Het is in deze tijden gewoon helder dat een beleggingsportefeuille moet beschikken over een goede allocatie goud. We bevinden ons in een periode van financiële repressie waarbij de centrale banken gedwongen zijn om het beleid van kwantitatieve versoepeling te intensifiëren. Deze nieuwe liquiditeit zal de komende tijd niet meer blijven binnen de financiële sector, maar ook in de publieke economie terechtkomen en daarmee inflatierisico’s versterken. Verder is er een vooruitzicht dat zeer lage en negatieve rentepolitiek aan de orde van dag zal blijven. Het rendement op obligaties zal laag blijven, zeker lager en wellicht negatief worden, waardoor goud interessanter wordt voor beleggers voor behoud van koopkracht.

Lyn Alden over Bitcoin

Lyn Alden heeft altijd veel belangstelling gehad voor Bitcoin’s ontwerp en technologie, echter alleen recentelijk heeft ze veel tijd gestoken in een investeringsscenario en rapport over Bitcoin’s koersontwikkeling voor de komende jaren. Het is een nieuwe beleggingsklasse waar nog relatief koersdata over bekend was, echter de laatste jaren is er veel meer waardevol onderzoek gepubliceerd geworden op basis waarvan een beleggingsstrategie voor bitcoin kan worden opgesteld. Waarom heeft Lyn Alden bitcoin toegevoegd?

Bitcoin’s schaarste en netwerk effect

De eerste reden is natuurlijk verbonden met Bitcoin’s absolute schaarste en opgebouwde netwerk effect. Het aantal bitcoins ligt vast, er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins bestaan. Bitcoin is te beschouwen als goud dat extreem veilig p2p over een communicatiekanaal kan worden verzonden. Er zijn geen derde partijen of centrale partijen die de communicatie kan verbreken of de bitcoins kan manipuleren door de opgebouwde netwerk effecten van bitcoin. Volgens Lyn Alden zijn de netwerk effecten en de daarmee verbonden veiligheid van Bitcoin doorslaggevend. De netwerk effecten met een beveiligde en verzekerde digitale absolute schaarste maakt van Bitcoin een uniek monetair middel voor waardeopslag.

Lyn legt verder een verband tussen de wereld van crypto’s en een sociaal netwerk. Een cryptocurrency is potentieel een monetair netwerk voor de opslag en de transmissie van waarde. Het is makkelijk om een nieuwe crypto of sociaal netwerk op te zetten; echter het verwezenlijken van een nieuw Facebook is bijna onmogelijk geworden. Een werkend sociaal of monetair netwerk is zonder gebruikers waardeloos en zal moeilijk genoeg gebruikers verkrijgen om ooit te kunnen concurreren met die netwerken die het grootste netwerk effect hebben opgebouwd.

Satoshi heeft met de Bitcoin gemeenschap op een organische en open manier het harde werk voor elkaar gekregen om digitale schaarste mogelijk te maken die wordt verzekerd door langzaam toenemende opbouwende netwerk effecten. Bitcoin is het meest veilige netwerk en het meest vertrouwde merk met het grootste zelf versterkende netwerk effect waardoor de vraag naar bitcoins steeds weer wordt versterkt en door de toenemende schaarste op een hoger prijsniveau terecht komt. Het steeds sterker wordende netwerk effect wordt goed weergegeven door de gestage uitbouw van een Bitcoin mining industrie en toenemende hashing power die wordt ingezet om het netwerk te beveiligen. Bitcoin is als een middel voor waardeopslag superieur en bijna niet meer in te halen voor andere cryptovaluta die op dit punt zouden willen concurreren met Bitcoin. Vanuit monetair oogpunt gezien is er geen concurrentie of een alternatief voor Bitcoin. Bitcoin’s monetaire politiek ligt vast en volgt voorgeprogrammeerde onveranderbare halving cycly waardoor na elke reeks van 240.000 blokken Bitcoin’s stock to flow (S2F) ratio steeds hoger wordt. De volgende halving cyclus in 2024 zal Bitcoin’s S2F-ratio zelfs hoger worden dan die van goud. Goud is het ultieme solide geld die in de geschiedenis door de markt als het beste werd beschouwd voor waardeopslag vanwege deze wezenlijke eigenschap. Bitcoin zou op lange termijn de rol van goud kunnen overnemen aangezien dit digitale sound money netwerk beter past in het huidige informatie tijdperk. We zijn in 2020 weer een nieuwe bitcoin cyclus begonnen waarbij we weer in een bull market terecht zullen komen. Hieronder in de logaritmische grafiek kun je in de historische prijsontwikkeling zien met vier rode stippen die halvings markeren:

lyn alden over bitcoin

Bron: Blockchain.com

Gedurende 12-24 maanden na de halving stroomt er kapitaal naar Bitcoin om de schaarser geworden bitcoins te kopen. Hierdoor gaat de koers omhoog en worden steeds meer beleggers en speculanten gretiger om bitcoin te kopen en te verhandelen. Er ontstaat een stieren markt die uiteindelijk tot een handelsgekte en zeepbel zorgt. De markt knapt en een zware koerscorrectie zal plaatsvinden waarbij de markt zoeken naar een nieuw koersevenwicht tijdens de Bitcoin bear market. De nieuwe Bitcoin halving cyclus zal zorgen voor de verdere accumulatie van schaarse bitcoins en een nieuwe Bitcoin Bull market voortbrengen. We staan eind 2020 aan het begin van een nieuwe Bitcoin Bull Run.

Gerelateerde artikels:

Artikels van Lyn Alden over Bitcoin:

Leer hier alles over Bitcoin

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min