otcxn

BITSHARES

Oct 6, 2015
Aanbieding: 

bitsharesBitshares is een decentraal financieel netwerk en beschikt over een bijzondere blokketentechnologie: Graphene.  Deze blockchain is ontwikkeld geworden door Dan Larimer. Dan Larimer is een lange tijd actief betrokken geweest met de ontwikkeling van het Bitshares netwerk, maar is moeten stoppen en heeft de ervaring nu meegenomen naar een nieuw project voor het verwerkelijken van zijn droom: EOS en het EOS.IO blockhain software platform. Over EOS wordt veel gesproken, maar dit nieuw project heeft veel van Bitshares overgenomen. In feite is het een leerervaring geweest voor Dan om EOS.IO mogelijk te maken. Bitshares is een succesvol blockchain project met een actieve gemeenschap.

Het is daarom interessant om meer te leren over Bitshares.

Wat is Bitshares dan precies?

Je kunt het zien als een krachtig blockchain gereedschap met verschillende lagen. Het is in die zin een crypto technisch uitje met verschillende lagen voor verwezenlijken van een eerlijk decentraal financieel en monetair systeem met zijn eigen programmeerbaar geld. Binnen dit decentrale, transparante netwerk kan crypto equity worden aangemaakt en verhandeld zonder de tussenkomst van banken. Het zal je in staat stellen om je volledig vrij te maken van rentseeking derde partijen. Elke laag in dit uitje heeft zijn eigen bijzondere kwaliteiten. Laten we de belangrijkste lagen van Bitshares eens bespreken.

BitShares is software

In de kern is Bitshares een hoogstaand stukje gedistribueerde open-source cryptografische software. Het is volledig onafhankelijk en vrij van elke partij dan ook en kan niet worden gekraakt door o.a. overheden. Overheden hebben in het verleden getracht om vrije cryptografische software aan banden te leggen. Dit is iedere keer mislukt. Bitshares als software is voor iedereen beschikbaar in het publieke domein.

BitShares is een netwerk

Een laagje hoger, is Bitshares een p2p netwerk van computers die de Bitshares software gebruiken en de database synchroniseren volgens de regels van de software. Het Bitshares netwerk kan overleven zolang er twee computers met elkaar kunnen communiceren over het internet. Elke computer heeft een kopie van de database van het netwerk en synchroniseert deze met alle andere computers. Niemand kan dit publieke grootboek manipuleren of veranderen.

BitShares is een Ledger (grootboek of kassaboek)

Een ledger is een database met alle balansen van alle rekeningen en alle transacties die er tussen hebben plaatsgevonden. Elk bedrijf heeft zijn eigen interne kassaboek en boekhouding. Het grootboek van Bitshares is volledig transparent, gedistribueerd, niet te manipuleren en beveiligd met de beste cryptografie. Het is gebouwd op basis van de eerste twee lagen. Dit maakt Bitshares tot een super robust grootboek waar iedereen kan inzien wat er is gebeurd en niemand de boel kan flessen. Vergelijk dit maar eens met de boekhouding die door iedereen apart wordt bijgehouden en kan worden gestolen, gemanipuleerd, verkeerd berekend, corrupt of verloren gaan. Geavanceerde boekhoudingen zoals deze door banken worden gehanteerd zijn vaak ondoorzichtig, inconsistent en onderhevig aan menselijke fouten en fraude. Via dure audits van auditing firms moeten alle afzonderlijke boekhoudingen onafhankelijk worden gecontroleerd om te zien of alles wel kloppend is. Het grootboek van BitShares maakt een einde aan deze rommel en gebrek aan aansprakelijkheid. Alle transacties die zijn uitgevoerd liggen vast en kunnen niet meer gewijzigd. Ze zijn als het ware in ketens aan elkaar vast verbonden en in die zin wordt ook het woord blokchain gebruikt.

BitShares is vergelijkbaar met de manier waarop een bedrijf werkt

Bedrijven zijn in beginsel een kassaboek of boekhouding van een gezamenlijke onderneming. Aandelen zijn een boeking in de boekhouding waarbij wordt aangegeven hoeveel iedere eigenaar precies in handen heeft van het bedrijf. De eigenaren of aandeelhouders kunnen stemmen over de bedrijfspolitiek en de bedrijfsleiding. Deze stemmen worden ook vastgelegd in de verslagen binnen de boekhouding van het bedrijf. Deze boekhouding is inzichtelijk voor de aandeelhouders en wordt gecontroleerd door een auditor om er voor te zorgen dat de bedrijfsleiding zijn werk goed doet.

Het is handig om de aandelen metafoor te gebruiken voor het begrijpen van de werking van Bitshares. Bitshares kan als een decentraal, autonoom bedrijf worden beschouwd (distributed autonomous company – DAC). Als een DAC geeft Bitshares geeft ook aandelen uit, afgekort met BTS (de bitshares). De aandelen en aandeelhouders (de bezitters van BTS) worden automatisch bijgehouden in het grootboek. Elk BTS aandeel kan stemmen voor 110 delegaten die verantwoordelijk zijn voor het draaien van de Bitshares software, het onderhouden van het netwerk en andere belangrijke taken waarvoor ze betaald zullen worden door de aandeelhouders. Bitshares als een bedrijf verdient geld in de vorm het vragen voor een vergoeding voor het uitvoeren van transacties binnen het netwerk. Voor de meeste mensen is Bitcoin het beste te begrijpen als een cryptocurrency, Bitshares is het beste te begrijpen als een vorm van crypto-equity.

BitShares is een gedecentraliseerde p2p beurs

Elke beurs is een bedrijf dat een grootboek bijhoudt van eigendomsrechten van aandelen van bedrijven. Het verdient geld met transactiekosten voor het handelen in aandelen. Net als bij een beurs stelt Bitshares iedereen in staat om eigen activa uit te brengen zoals aandelen en obligaties. Het grote verschil is dat Bitshares een vrije en gedecentraliseerde beurs voor haar leden of aandeelhouders aanbiedt en peer-to-peer trading eenvoudig en super snel maakt. Voor meer informatie: decentralised asset exchange.

BitShares is vergelijkbaar met de werking van een Bank

Banken zijn bedrijven om geld als schuld uit te brengen en deze schulden te volgen die worden afgedekt met onderpanden zoals huizen. Deze schuld is geld genomineerd in valuta’s zoals US Dollars, euro’s en Yuan. Banken verdienen geld door het heffen van rente over de uitgeleende bedragen van de schuldenaars en proberen kapitaal aan  te trekken door het uitkeren van rente aan de spaarders.

Bitshares schept USD genomineerde schuld afgedekt door BTS. Deze schuld genomineerd in USD is een BitAsset aangeduid als BitUSD. BitShares ondersteunt elke mogelijke BitAsset zoals BitGold, BitSilver, BitOil enz. Normale banken werken op ongezond fractioneel bankieren. Bitshares werkt op basis van gezond bankieren zal altijd minimaal 200 % in reserve handhaven. Bitshares is in die zin de beste bank voor jouw vermogen. Voor meer informatie: Bitshares as a bank.

BitShares als een stabiel platform voor cryptocurrencies

Je kunt Bitshares ook als een vorm van geld beschouwen net zoals in het verleden bearer shares als geld en vermogensbescherming werd gebruikt door de rijke elite. Als het gaat om Bitshares, gaat het eigenlijk om super flexibel geld waarbij vele verschillende activa gebruikt kunnen worden als geld zoals BitSilver, BitPlatinum, BitGold of BitUSD. Geld kan worden beschouwd als een transportmiddel van waarde die zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd met een minimaal verlies. Papier fiatgeld kan zijn waarde geheel verliezen en goud transporteren kost veel geld en gaat langzaam. Het overboeken van geld via een online bankrekening kost ook geld en is relatief langzaam. Door Bitshares te gebruiken als geld kun je kiezen welk waardemiddel of koopkracht behouder je wilt gebruiken om je vermogen te beschermen en geen waardeverlies op te lopen bij transacties van goederen. Je kunt onmiddelijk miljoenen US Dollars als waarde in Bitgold vastzetten en ommiddelijk naar iemand aan de andere kant van de wereld sturen. Bitshares maakt ook prijs stabiele cryptocurrencies mogelijk dankzij smartcoins. BTS kunnen ook als virtuele bearer shares worden uitgewisseld, maar je kunt natuurlijk ook BitUSD gebruiken als een gezonder en veiliger alternatief voor US Dollars in een reguliere bankrekening. Je bent vrij om te kiezen wat jij als geld wilt gebruiken binnen de Bitshares peer-to-peer economie en gemeenschap.

BitShares is een gemeenschap

Geavanceerde software die een gedistribueerde financieel netwerk mogelijk maakt kan alleen waarde krijgen als mensen er ook gebruik van maken. Elke persoon die meedoet voegt waarde toe aan de Bitshares gemeenschap. Een gemeenschap van mensen komen samen op basis van gedeelde waarderingen over het scheppen van een beter, gezond en eerlijk alternatief voor ons huidige gecentraliseerde bancaire en monetaire systeem. Bitshares zal met een gedecentraliseerd financieel systeem met op marktwerking gebaseerde oplossingen proberen de vrijheid, veiligheid en eigendomsrechten van iedereen te bewerkstelligen. Het economische gedachtengoed is gebaseerd op de Oostenrijkse school.

Bitshares versus Bitcoin en nieuwe alternatieven:

ripple versus bitsharesBitshares is vergelijkbaar met Bitcoin en de Blockchain. Niettemin, Bitcoin is op zichzelf beschouwt beperkt en is afhankelijk van andere altcoins en aanverwante fintech oplossingen om haar beperkingen op te heffen. Bitshares is qua internettechnologie en cryptocurrency veel volmaakter en een beter alternatief. Je kunt Bitshares het beste vergelijken met EthereumNXT en vooral NEO. Bitshares is alleen niet zo geschikt voor het verwerken van slimme contracten. Het is voor deze reden dat Dan Larimer het EOS project heeft opgezet. EOS verenigt de kracht van slimme contracten met de technologie van Bitshares.

Waar kan ik Bitshares kopen?

Je kunt het beste een account openen bij een crypto of bitcoin exchange zoas Bitrex en daar bitcoins omwisselen voor Bitshares of je maakt gebruik van OpenLedger, het handelsplatform dat op basis van Bitshares is gebouwd in samenwerking met CCEDK in Denemarken.

—————-

Voor meer informatie:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min