Wences Casares is een Argentijnse zakenman die zijn fortuin heeft verdiend in de Argentijnse technologie en fintech sector.
In 1994 richtte hij als een jonge entrepreneur Internet Argentina S.A op, de eerste Internet Service Provider. Later richtte hij Patagon en Banco Lemon op die later door Banco Santander en Banco do Brasil werden opgekocht. Wences heeft nogal ervaring en kennis van het bankwezen en ook de gevolgen van geldontwaarding door de monetaire en economische beleid van politici en bureaucraten in zijn geboorteland. Toen Wences Casares Bitcoin ontdekte onderkende hij de potentialiteit en richtte hij in de Verenigde Staten het Bitcoin bedrijf Xapo op.
Wences Casares en Xapo:
Xapo is bekend geworden als een veilige Bitcoin wallet dienstverlening met een ingebouwde kluis (vault) functie waarbij de bitcoins veilig in koude opslag worden bewaard door Xapo in een verzekerde en beveiligde ex-militaire kluis in Zwitserland. Xapo heeft verder een BitLicense van de staat van New York en een Europese e-money licentie van Gibraltar. Xapo fungeert nu als een van de belangrijkste Bitcoin vermogensbeheerders waarbij de klanten nog steeds makkelijk aan hun bitcoins kunnen komen. Wences Casares heeft verder een duidelijke positieve toekomstvisie voor Bitcoin.
Wences Casares over Bitcoin:
Wences Casares geeft Bitcoin een 50 % van slagen. De tienjarige geschiedenis van Bitcoin heeft geleid tot een hogere adoptiegraad dan alle andere projecten bij elkaar. Bitcoin heeft minimaal 60 miljoen gebruikers terwijl de duizenden andere crypto projecten gezamenlijk over slechts 5 miljoen gebruikers beschikken.
Een ander probleem van de andere projecten is het gebrek aan veiligheid en soevereiniteit. De Bitcoin hashrate is uitermate hoog waardoor het netwerk extreem veilig is. De andere cryptovaluta’s beschikken gezamenlijk nog niet meer dan 1 % van de rekenkracht van Bitcoin. Hierdoor zijn deze cryptomunten makkelijker aan te vallen en onbetrouwbaarder. Een ander probleem is de mate van centralisatie waarbij het beheer van de broncode vaak in handen is van een kleine groep mensen.
Bitcoin als een nieuwe apolitieke globale standaard voor waarde!
Bitcoin kent deze problemen niet en is de enige echte cryptocurrency project die soeverein is waardoor het in feite kan dienen als een globale apolitieke standaard voor internationale waardeberekeningen en afwikkelingen. Bitcoin kan een nieuwe apolitieke waarde standaard worden, net zoals de kilo de globale standaard is voor gewichten en de meter de globale meetstandaard is. Bitcoin kan daardoor een nieuwe variant van de goudstandaard worden aangezien een terugkeer naar de gouden standaard politiek geladen is en niet geschikt is voor de huidige hoog-technologische economie. Bovendien, goud is minder fraudebestendig dan Bitcoin. Bitcoin representeert extreme digitale schaarste en de hardste vorm van soeverein gezond geld dat ooit door de mensheid is uitgevonden waardoor het als een nieuwe globale standaard voor waarde, de Bitcoin standaard, zou kunnen operen.
Wences Casares en zijn Bitcoin koers vooruitzichten:
Als Bitcoin slaagt in zijn opzet en niet van haar troon wordt gestoten, dan kan Bitcoin 1 miljoen Amerikaanse dollars waard worden in een periode van 7 tot 10 jaar. Deze Bitcoin koers verwachting is gebaseerd op een vergelijking met de totale marktkapitalisatie van goud en de contant-geldvoorraad.
Mocht Bitcoin dezelfde marktkapitalisatie van goud krijgen, dan zal de prijs per Bitcoin zo’n 300.000 dollars bedragen. Wanneer de Bitcoin marktkapitalisatie op het zelfde niveau komt te liggen als de globale contant-geldvoorraad van $40.000 miljard zal de prijs per Bitcoin zo’n 2 miljoen bedragen.
Wences roept beleggers dan ook op om een klein gedeelte van hun vermogen te investeren in Bitcoin. Het risico staat in bleek contrast met het mogelijke rendement dat kan worden geboekt over een aantal jaren. Voor meer informatie over Wences Casares opvattingen over Bitcoin, kunnen we zijn artikel aanraden:
Hieronder kun je Wences Casares zelf aan het woord zien over zijn visie over Bitcoin en geld:
Gerelateerde artikels: