bitcoin & cryptocurrency trading seminars

BITCOIN CASH

Wat is Bitcoin Cash (BCH – BCC)? Zal ik het claimen, verkopen of kopen?

bitcoin cash

Bitcoin Cash (Bcash – BCC of BCH) is een alternatieve kloon van Bitcoin. Het is een afsplitsing (vork) van de gehele originele Bitcoin blokketen dat door een belangrijke Chinese Bitcoin miner (ViaBTC) kon worden geïnitieerd. Het vereist nogal wat rekenkracht om een volledige kloon van Bitcoin te maken waarbij bepaalde ongewenste eigenschappen van de code zijn weggelaten om zo een Bitcoin altcoin te scheppen naar eigen wens: BitcoinCash (BCC).  De meeste gebruikers van de Bitcoin gemeenschap zien dit als een vijandige actie en hebben geen vertrouwen in de intenties achter de vork. Er is nog zeer veel onzekerheid over of deze actie uiteindelijk zal slagen en er wordt verwacht dat zodra BitcoinCash vrij kan worden verhandeld op de cryptobeurzen, dat deze massaal zal worden verkocht. BitcoinCash kan worden verkocht op de cryptocurrency exchange Changelly en LiteBit. Dit is niet wat we aanraden om te doen. Bcash wordt vooral gebruikt om meer Bitcoin te kopen. Beschik je over Bitcoin Cash (BCH) dan kun je deze het beste verkopen wanneer de prijs omhoog schiet.

Wil je BitcoinCash (BCC – BCH) kopen of verkopen?

Bezoek dan Bitrush in Amsterdam of Changelly!

cryptocurrency exchange voor BCC

Achtergrondinformatie over het ontstaan van Bcash:

Bitcoin Cash (Bcash – BBC) was in feite een voorzorgsmaatregel van een kleine splintergroep binnen de Bitcoin gemeenschap om de netwerk aanpassingen (BIP141 en BIP148) te omzeilen door het afsplitsen van de gehele Bitcoin blokketen en verder te gaan met een eigen nieuwe Bitcoin altcoin variant: Bitcoin Cash. Het is niet makkelijk om een globale overeenstemming te krijgen binnen het decentrale Bitcoin netwerk over de uitvoering van bepaalde verbeteringen. Er is geen centrale autoriteit die veranderingen kan afdwingen, alles moet op basis van een bijna unanieme consensus worden verwezenlijkt. Het debat over de manier waarop het Bitcoin netwerk meer schaalbaar en goedkoper kan worden is al jarenlang oud. Uiteindelijk is in Juli 2017 een overeenstemming bereikt over het uitvoeren van de Segregated Wittnes netwerk opwaardering en een kleine uitbreiding van de grootte van een transactieblok (Bitcoin Improvement Proposal 91).

De meeste gebruikers van het Bitcoin netwerk wachten al lang op deze belangrijke stap in de ontwikkeling van Bitcoin. Het zal o.a. de mogelijkheid bieden om een nieuwe netwerklaag boven de Bitcoin blockchain toe te voegen: het Lightning Network. Deze oplossing voor het schaalbaar maken van Bitcoin wordt niet gewaardeerd door alle gebruikers en ontwikkelaars. Er zijn daadwerkelijk ideologische verschillen over de manier waarop Bitcoin schaalbaar en sneller kan worden.

Een splintergroep met behulp van een Chinese Bitcoin miner ViaBTC en de ontwikkelaar Calin Culianu is op 1 Augustus begonnen om de blokketen van Bitcoin te splitsen en apart verder te ontwikkelen als een nieuwe Bitcoin variant: Bitcoin Cash. Deze naam verwijst naar de originele Whitepaper van Nakomoto. Volgens Calin Culianu moet de Bitcoin blokketen zelf schaalbaar worden en gebruikt worden als elektronisch contant geld (cash) voor iedereen. De oplossing moet niet buiten de Bitcoin blokketen om worden gezocht, maar in het groter en daardoor zwaarder maken van de blokken.

Vandaar, Bitcoin Cash zal verder gaan zonder de Segregated Wittnes update en zal een zogenaamde on-chain schaalbaarheidsoplossing doorvoeren door de grootte van elke blok in de keten uit te breiden van 1 MB naar meteen 8 MB. Hierdoor zal Bitcoin Cash meteen meer transacties kunnen verwerken per blok. De transactie snelheid zal toenemen en de kosten zullen lager zijn. Het nadeel is dat de blokketen van Bitcoin Cash ook veel zwaarder zal worden waardoor het moeilijker zal zijn voor de eindgebruikers om een eigen kopie van de blokketen te onderhouden (full-nodes). Deze oplossing centraliseert het onderhouden van blokketen verder naar de delvers (miners). In feite, biedt het de reguliere Bitcoin miners mogelijkheden om meer geld te verdienen door Bcash in leven te houden.

Wat is de kans op slagen van Bitcoin cash?

De vraag is echter of Bitcoin Cash daadwerkelijk kan overleven als een Bitcoin altcoin. Bitcoin Cash is massaal door de Bitcoin gemeenschap worden verworpen. Niettemin, het gaat om een splitsing waarbij elke Bitcoin gebruiker met een Bitcoin wallet in eigen beheer automatisch ook recht krijgt op Bitcoin Cash coins (BBC) op de blokketen van Bitcoin Cash. Hierdoor kan er een speculatieve trend ontwikkelen waarbij Bitcoin Cash daadwerkelijk kan overleven als een Bitcoin altcoin. Bitcoin trading zal een nieuwe dimensie krijgen mochten meer beurzen de Bitcoin Cash coin gaan ondersteunen. Op dit moment zijn er al verschillende beurzen die BCH zullen aanbieden. Bovendien, mochten er problemen ontstaan bij de uitvoering bij de implementatie van Segwit2X (BIP91), dan zullen ontevreden delvers makkelijk meer kunnen helpen bij het onderhouden van de Bitcoin Cash blokketen. De kans op slagen wordt dan zeer groot en Bitcoin Cash zal dan als een alternatieve Bitcoin altcoin meer en meer worden gepromoot. Toch, alles lijkt erop dat het een mining scam is waarbij er geen gebruikers legitimiteit is. Uiteindelijk gaat het om de gebruikers en het accepteren van de cryptomunt door handelaren en winkeliers voor het uitvoeren van betalingen.

In deze zin zou je de situatie een beejte kunnen vergelijken met de blokketen splitsing van Ethereum tussen ETH en ETC. Een kleine (ideologische) splintergroep binnen de Ethereum gemeenschap is het uiteindelijk toch gelukt om Ethereum Classic in leven te houden en verder te ontwikkelen. Zal dit ook gebeuren met Bitcoin Cash? We zullen het in de gaten houden!

Zal ik Bitcoin Cash claimen en hoe kan ik dit doen?

Wanneer je in bezit bent over een x aantal bitcoins en controle hebt over de privésleutel van je Bitcoin wallet, dan kun je dezelfde x aantal BCC coins opeisen op de blokketen van Bitcoin cash. Je zult dan een Bitcoin Cash wallet moeten aanmaken en daar je privésleutel moeten importeren. Dit is op dit moment een grote afrader. Je moet nooit je privésleutel lekken op het internet! Er bestaat het risico dat een hacker met behulp van malware of een malafide Bitcoin Cash wallet de privésleutel steelt om zo jouw bitcoins te stelen. Wanneer je geen gedegen kennis hebt over vorken en blokketensplitsingen, je beter geen Bitcoin cash gaan opeisen. Neem altijd eerst contact op met de  ontwikkelaar van jouw Bitcoin wallet voor verder advies. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet hebben al ondersteuning voor Bitcoin Cash. Ze bieden de beste en meest veilige manier om Bitcoin Cash te verkrijgen.

Een alternatief is om Bitcoin Cash op te eisen door het installeren van een zogenaamde full node Bitcoin Core wallet en een full node Bitcoin Cash wallet. Je zult dan de prive sleutel moeten importeren in de Bitcoin Cash wallet. Dit is niet zonder risico’s aangezien de software volledig nieuw is en vol kwetsbaarheden kan zitten. Het beste is om af te wachten en Bitcoin Cash pas te claimen wanneer het duidelijk is dat het op een veilige en makkelijke manier kan. Op dit moment bieden. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet de beste oplossing om Bitcoin Cash te verkrijgen.

Zal ik Bitcoin Cash (BCC – BCH) kopen, claimen of verkopen?

Bitcoin Cash kopen is ook zeer risicovol aangezien het zeer onduidelijk is of deze Bitcoin altcoin het zal overleven. Het wordt over het algemeen geadviseerd om de kat even uit de boom te kijken.

Wil je Bitcoin Cash nu kopen of verkopen? Bezoek dan  Bitrush, Changelly of LiteBit!

Voor meer informatie:

cryptocurrency exchange voor BCC