centraal bankieren maakt totale oorlog mogelijk

Wat is Bitcoin Cash (BCH)

Oct 2, 2023
Aanbieding: 

bitcoin cash

Bitcoin Cash (Bcash – BCH of BCH) is een alternatieve kloon van Bitcoin. Het is een afsplitsing (vork) van de gehele originele Bitcoin blokketen dat door een belangrijke Chinese Bitcoin miner (ViaBTC) kon worden geïnitieerd. Het vereist nogal wat rekenkracht om een volledige kloon van Bitcoin te maken waarbij bepaalde ongewenste eigenschappen van de code zijn weggelaten om zo een Bitcoin altcoin te scheppen naar eigen wens: BitcoinCash (BCH).

Dus, Bitcoin Cash heeft niks te maken met Bitcoin BTC, het is een afsplitsing en moet als een altcoin project worden beschouwd die de Bitcoin naam misbruikt om aanspraak te kunnen maken op Bitcoin’s positie.

bitrush bitcoin cash exchange nederlandBitcoin Cash kan nu gemakkelijk verhandelt worden op de Bitcoin beurzen in Nederland zoals bij Bitvavo. Het snel kopen en verkopen van Bitcoin Cash met iDEAL is nu makkelijk geworden.

De meeste gebruikers van de Bitcoin gemeenschap zien Bitcoin Cash (Bcash) als een vijandige aanval op Bitcoin (BTC).  Ze hebben geen vertrouwen in de intenties achter de vork. De splintergroep verantwoordelijk voor Bitcoin Cash heeft gezorgd voor veel onzekerheid en verwarring. Een interne Bitcoin oorlog over de merknaam ‘de ware Bitcoin’ was uitgebroken. De aanhangers van Bitcoin Cash hangen de theorie aan dat Satoshi Nakamoto alleen on-chain schaalbaarheidsoplossing zou ondersteunen. Bitcoin Cash wordt vooral gesteund door de volgende boegbeelden Jihan Wu (CEO Bitmain – bitcoin mining bedrijf), Dr. Craig Wright (Chief Scientist – nChain – blockchain tech bedrijf) en Roger Ver (een vroege belegger in Bitcoin). De website van Roger Ver (Bitcoin.com) verspreid misleidende informatie.

Geloof je in autoriteiten en ben je ervan overtuigd dan deze heren de ware visie hebben voor Bitcoin, dan kun je Bitcoin Cash kopen:

Belangrijke update! De Bitcoin Cash gemeenschap is nu verdeeld in twee facties: Roger Ver versus Craig Wright (de nep Satoshi). Er was geen consensus bereikt over de door te voeren protocol veranderingen en er werd een Bitcoin Cash vork uitgevoerd op 15 november 2018!  Dit heeft geleid tot de creatie van Bitcoin Cash Satoshi’s Vision (BCHSV) die misleidend met de naam Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) is hernoemd. Beide teams zijn openlijk in oorlog met elkaar geweest in de vorm van hashwars. Nu heeft Craig Wright verschillende leden van de Bitcoin Cash team en Bitcoin Twitter persoonlijkheden aangeklaagd wegens smaad aangezien ze hem Fake Satoshi noemen. Het is te triest voor woorden en daarom moeten deze twee Bitcoin altcoin projecten worden vermeden. Ze hebben de markt niet alleen verziekt, maar ook misleid. Er is maar 1 Bitcoin en dat is Bitcoin (BTC). Laat je niet misleiden door marketing en propaganda praatjes van altcoin projecten.

Trouwens, de beste Bitcoin altcoin project is Litecoin.

[toc]

Achtergrondinformatie over het ontstaan van Bitcoin Cash:

Bitcoin Cash (Bcash – BCH) was in feite een voorzorgsmaatregel van een kleine splintergroep binnen de Bitcoin gemeenschap om de netwerk aanpassingen (BIP141 en BIP148) te omzeilen door het afsplitsen van de gehele Bitcoin blokketen en verder te gaan met een eigen nieuwe Bitcoin altcoin variant: Bitcoin Cash. Het is niet makkelijk om een globale overeenstemming te krijgen binnen het decentrale Bitcoin netwerk over de uitvoering van bepaalde verbeteringen. Er is geen centrale autoriteit die veranderingen kan afdwingen, alles moet op basis van een bijna unanieme consensus worden verwezenlijkt. Het debat over de manier waarop het Bitcoin netwerk meer schaalbaar en goedkoper kan worden is al jarenlang oud. Uiteindelijk is in Juli 2017 een overeenstemming bereikt over het uitvoeren van de Segregated Wittnes netwerk opwaardering en een kleine uitbreiding van de grootte van een transactieblok (Bitcoin Improvement Proposal 91).

De meeste gebruikers van het Bitcoin netwerk wachten al lang op deze belangrijke stap in de ontwikkeling van Bitcoin. Het zal o.a. de mogelijkheid bieden om een nieuwe netwerklaag boven de Bitcoin blockchain toe te voegen: het Lightning Network. Deze oplossing voor het schaalbaar maken van Bitcoin wordt niet gewaardeerd door alle gebruikers en ontwikkelaars. Er zijn daadwerkelijk ideologische verschillen over de manier waarop Bitcoin schaalbaar en sneller kan worden.

Een splintergroep met behulp van een Chinese Bitcoin miner ViaBTC en de ontwikkelaar Calin Culianu is op 1 Augustus begonnen om de blokketen van Bitcoin te splitsen en apart verder te ontwikkelen als een nieuwe Bitcoin variant: Bitcoin Cash. Deze naam verwijst naar de originele Whitepaper van Nakomoto. Volgens Calin Culianu moet de Bitcoin blokketen zelf schaalbaar worden en gebruikt worden als elektronisch contant geld (cash) voor iedereen. De oplossing moet niet buiten de Bitcoin blokketen om worden gezocht, maar in het groter en daardoor zwaarder maken van de blokken.

Vandaar, Bitcoin Cash zal verder gaan zonder de Segregated Wittnes update en zal een zogenaamde on-chain schaalbaarheidsoplossing doorvoeren door de grootte van elke blok in de keten uit te breiden van 1 MB naar meteen 8 MB. Hierdoor zal het meteen meer transacties kunnen verwerken per blok. De transactie snelheid zal toenemen en de kosten zullen lager zijn. Het nadeel is dat de blokketen ook veel zwaarder zal worden waardoor het moeilijker zal zijn voor de eindgebruikers om een eigen kopie van de blokketen te onderhouden (full-nodes). Deze oplossing centraliseert het onderhouden van blokketen verder naar de delvers (miners). In feite, biedt het de reguliere Bitcoin miners mogelijkheden om meer geld te verdienen door Bcash in leven te houden.

Wat is de kans op slagen van Bitcoin cash?

De vraag is echter of Bitcoin Cash daadwerkelijk kan overleven als een Bitcoin altcoin. Bcash is massaal door de Bitcoin gemeenschap worden verworpen. Niettemin, het gaat om een splitsing waarbij elke Bitcoin gebruiker met een Bitcoin wallet in eigen beheer automatisch ook recht krijgt op Bitcoin Cash coins (BCH) op de blokketen van Bitcoin Cash. Hierdoor kan er een speculatieve trend ontwikkelen waarbij Bitcoin Cash daadwerkelijk kan overleven als een Bitcoin altcoin. Bitcoin trading zal een nieuwe dimensie krijgen mochten meer beurzen de Bitcoin Cash coin gaan ondersteunen. Op dit moment zijn er al verschillende beurzen die BCH zullen aanbieden. Bovendien, mochten er problemen ontstaan bij de uitvoering bij de implementatie van Segwit2X (BIP91), dan zullen ontevreden delvers makkelijk meer kunnen helpen bij het onderhouden van de blokketen. De kans op slagen wordt dan zeer groot en Bitcoin Cash zal dan als een alternatieve Bitcoin altcoin meer en meer worden gepromoot. Toch, alles lijkt erop dat het een mining scam is waarbij er geen gebruikers legitimiteit is. Uiteindelijk gaat het om de gebruikers en het accepteren van de cryptomunt door handelaren en winkeliers voor het uitvoeren van betalingen.

In deze zin zou je de situatie een beetje kunnen vergelijken met de blokketen splitsing van Ethereum tussen ETH en ETC. Een kleine (ideologische) splintergroep binnen de Ethereum gemeenschap is het uiteindelijk toch gelukt om Ethereum Classic in leven te houden en verder te ontwikkelen. Zo is het nu ook het geval met Bcash. Helaas is het zo dat Bitcoin Cash veel meer gecentraliseerd is dan Ethereum en dat de geldhoeveelheid in feite wordt gecontroleerd door BitMain. Het is dan ook niet vreemd dat Jimmy Song, een bekende Bitcoin ontwikkelaar, haar fijn uitlegt waarom Bitcoin Cash meer lijkt om fiduciair geld dan cryptogeld. Hier kun je zijn artikel lezen:

We zullen het in de gaten houden!

Zal ik Bitcoin Cash claimen en hoe kan ik dit doen?

Wanneer je in bezit bent over een x aantal bitcoins en controle hebt over de privésleutel van je Bitcoin wallet, dan kun je dezelfde x aantal BCC coins opeisen op de blokketen van Bitcoin cash. Je zult dan een Bitcoin Cash wallet moeten aanmaken en daar je privésleutel moeten importeren. Dit is op dit moment een grote afrader. Je moet nooit je privésleutel lekken op het internet! Er bestaat het risico dat een hacker met behulp van malware of een malafide Bitcoin Cash wallet de privésleutel steelt om zo jouw bitcoins te stelen. Wanneer je geen gedegen kennis hebt over vorken en blokketensplitsingen, je beter geen Bitcoin cash gaan opeisen. Neem altijd eerst contact op met de  ontwikkelaar van jouw Bitcoin wallet voor verder advies. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet hebben al ondersteuning voor Bitcoin Cash. Ze bieden de beste en meest veilige manier om BCH te verkrijgen.

Een alternatief is om BCH op te eisen door het installeren van een zogenaamde full node Bitcoin Core wallet en een full node Bitcoin Cash wallet. Je zult dan de privé sleutel moeten importeren in de Bitcoin Cash wallet. Dit is niet zonder risico’s aangezien de software volledig nieuw is en vol kwetsbaarheden kan zitten. Het beste is om af te wachten en Bitcoin Cash pas te claimen wanneer het duidelijk is dat het op een veilige en makkelijke manier kan. Op dit moment bieden. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet de beste oplossing om BCH te verkrijgen.

Zal ik Bitcoin Cash (BCC – BCH) kopen, claimen of verkopen?

Bitcoin Cash kopen is ook zeer risicovol aangezien het zeer onduidelijk is of deze Bitcoin altcoin het zal overleven. Het wordt over het algemeen geadviseerd om de kat even uit de boom te kijken.

Voor meer informatie:

cryptocurrency exchange voor BCC

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min