changelly

Changelly review & ervaringen

Jul 6, 2022
Aanbieding: 

Changelly review en ervaringen – is deze exchange betrouwbaar? Dit artikel is een review over de Changelly exchange en bespreekt onze ervaringen met Changelly.

Wat is Changelly precies?

Changelly is een online cryptocurrency wisselkantoor en makelaar. Het is een slimme dienstverlening die ze hebben opgezet; het is een zogenaamde “instant”cryptocurrency exchange. Je kunt hier zonder een KYC-procedure te doorlopen direct aan de slag om cryptovaluta zeer voordelig, direct voor elkaar om te wisselen binnen je eigen crypto wallets. Het is aan te bevelen om Changelly te combineren met een goede Nederlandse Bitcoin exchange of makelaar. Op deze manier verkrijg je Bitcoin of Litecoin voor een voordelige koers en kun je deze vervolgens omwisselen bij Changelly voor een andere cryptomunt van keuze. Hieronder in de videopresentatie krijg je een introductie over hoe het werkt:

In de video hieronder kun je precies zien hoe je zelf bitcoin (BTC) kunt omwisselen voor Cardano (ADA).

Onze ervaringen met Changelly zijn prima. Het werkt allemaal gemakkelijk. Hieronder kun je met behulp van de widget ook meteen aan de slag gaan. Je kunt zelf de verschillende munten selecteren, de hoeveelheid aangeven en vervolgens gemakkelijk swappen.

Changelly

Aanbevolen instant crypto exchange – swap coins zonder poespas met documenten!

Changelly review over de voordelen

Wat zijn de voordelen van Changelly en onze eigen ervaringen? Zonder enige rompslomp kun je bij Changelly cryptovaluta’s voor elkaar inwisselen naar jouw eigen wallets via een eenvoudige wisselprocedure. Voor een kleine vergoeding en binnen 30 minuten kun je bijvoorbeeld bitcoin direct omwisselen naar Ada en onmiddellijk ontvangen op je Cardano wallet. Je kunt natuurlijk ook Litecoin of ander cryptogeld gebruiken. Changelly ondersteunt de meest belangrijke cryptovaluta en voegt elke week nieuwe muntjes bij.

Het grootste voordeel van Changelly is dat je niet hoeft te beschikken over een handelsrekening om verschillende cryptovaluta te kopen. Dit wil zeggen, je hoeft niet meer een lange KYC-procedure te volgen. Het is voldoende om een e-mailadres op te geven en aan de slag te gaan. Inderdaad, het is genoeg om met een goede Nederlandse Bitcoin exchange te werken en deze te combineren met de dienstverlening van Changelly.

De Changelly instant crypto exchange wordt ook verwerkt in de dienstverlening van andere bedrijfjes, vooral crypto wallet providers zoals de Exodus, Atomic en de Jaxx crypto wallets. De populaire Jaxx multi-crypto wallet heeft de dienst van Changelly geïntegreerd zodat de klanten vanuit dezelfde wallet tussen de verschillende cryptomunten en tokens kunnen omwisselen. Dit is het belangrijkste voordeel van Changelly, dat je vanuit je eigen wallet gewoon lekker kunt wisselen tussen tokens en munten.

Welke cryptovaluta ondersteunt Changelly?

Changelly ondersteunt zeer veel verschillende cryptocurrencies en tokens. Hier is een kleine reeks van de meest belangrijkste cryptomunten die je hier gemakkelijk kunt omwisselen.

Er worden wekelijks nieuwe tokens en crypto’s toegevoegd. In totaal worden er meer dan 200 digitale activa ondersteund.

Wat zijn de nadelen van Changelly?

Nu zijn we in deze Changelly review bij de nadelen aangekomen. Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke nadelen bij het gebruik van een instant exchange.

  • Changelly is niet geregistreerd bij de DNB.
  • Een instant exchange verwerkt niet onmiddellijk de transacties en de verwerking kan tussen de 10 en 40 minuten duren. Er is dus een wachttijd aangezien Changelly niet over een eigen orderboek beschikt. Het is om deze reden dat er de Changelly Pro dienst is opgezet.
  • Een instant exchange is geen handelsbeurs met verschillende ordertypen, termijncontracten en andere toeters en bellen.
  • Een instant exchange werkt als een broker en is duurder in gebruik dan een handelsbeurs. Changelly is niet geschikt voor de daghandel en professionele traders. Voor meer informatie: selectie beste crypto exchanges!

Wat is Changelly Pro?

Ben je op zoek naar een handelsplatform voor de actieve handel van cryptovaluta? In dat geval, kunnen we Changelly Pro aanbevelen. Dit handelsplatform beschikt over zeer lage handelscommissies. Je betaalt er maximaal 0.1 % als een order taker of maker. Met deze zet willen ze natuurlijk kunnen concurreren met Binance. Echter, Changelly Pro is een zeer kleine beurs met maar weinig liquiditeit. Voor meer informatie: Changelly Pro.

Opgelet! We raden Changelly aan voor de verkoop en aankoop van bitcoins, niet meteen de actieve handel van andere crypto’s. Leer eerst alles over bitcoin voordat je gaat beleggen of handelen in andere risicovolle crypto projecten.

Is Changelly betrouwbaar?

Changelly is al sinds 2015 volledig operationeel en bedient zo´n 2.6 miljoen klanten per maand. Changelly werkt samen met de beste partijen, waaronder de Binance exchange en verschillende crypto wallet ontwikkelaars, waaronder . Trezor, Exodus, Jaxx en Coinomi. Verder beschikt Changelly over een 24/7 klantenondersteuning. Onze ervaringen met Changelly zijn goed.

Over Changelly

Het bedrijf is van oorsprong opgezet geworden door een belangrijke mining pool in Europa: MinerGate en staat nu onder leiding van Eric Benz. Changelly heeft haar hoofdkantoor verplaatst van Praag naar St. Julians in Malta. In 2022 is het bedrijf een onderdeel van Fintechvision Ltd met kantoor in Hongkong: 7/F, Woon Lee Commercial Building, 7-9 Austin Ave, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong.

Wat is een goed alternatief voor Changelly?

Een goed alternatief voor Changelly met een vergelijkbare dienst is SwapSpace. Deze instant exchange aggregator maakt ook gebruik van de wisselkoersen van Changelly. Voor meer informatie: SwapSpace Review. Echter, deze dienst lost niet de nadelen op die er aan het gebruik van Changelly zitten. Deze kunnen het beste gebruik maken van een professionele crypto exchange platform zoals o.a. Bitvavo in Amsterdam deze heeft ontwikkeld.

Changelly Review – Conclusie

Changelly´s instant exchange is een mooie dienst, maar komt met een aantal nadelen die wellicht vele gebruikers niet zal bekoren. Het gebruik van Changelly is dan vooral het beste te doen in combinatie met een crypto wallet in eigen beheer. Het beste is natuurlijk de Trezor of de Trezor in combinatie met de Exodus van waaruit de gebruiker op een gemakkelijke en zeer veilige manier tokens en cryptomunten kan omwisselen. Nederlanders kunne het beste gewoon gebruik maken van de Bitvavo exchange in Amsterdam.

Changelly

Aanbevolen instant crypto exchange – swap coins zonder poespas met documenten!

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min