Mei 2024 belangrijkste crypto nieuws in review

May 28, 2024
Aanbieding: 

De maand mei van dit jaar 2024 was een bewogen maand voor Bitcoin, Ethereum en crypto in het algemeen. Lees hier het belangrijkste crypto nieuws van de maand mei.

Veel ‘breaking’ crypto nieuws in de maand mei

Je kunt je afvragen of het bekende gezegde “sell in May, and go away” nog wel aan de orde is voor deze maand.. Dit omdat er zoveel ‘breaking’ crypto nieuws is geweest de afgelopen vier weken. In dit artikel zetten we het belangrijkste crypto nieuws op een rijtje, en dat is nogal wat: van Ethereum spot ETF’s tot overleden crypto meme-helden en tot Presidentscampagnes waarin Bitcoin en crypto een volwaardig hot topic zijn. Dit weekend nog gaf Trump aan dat “the future of crypto and the future of Bitcoin will be made in the USA”, behoorlijke uitspraken voor een Presidentskandidaat.

Voormalig CEO Binance Changpeng Zhao gaat 4 maanden de cel in

De maand mei startte met wat minder nieuws: voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, moet vier maanden de gevangenis in vanwege het ‘wanbeleid’ dat is gevoerd op de klantscreening en anti-witwasafdeling van Binance. Alsof Zhao het zelf wist, postte hij kort voor zijn straf de bekende foto op X waarin hij vier vingers presenteerde. De voormalig CEO van Binance heeft naast de gevangenisstraf persoonlijk ook nog een forse geldboete opgelegd gekregen, maar houdt alsnog genoeg kapitaal over aan het avontuur dat in 2017 begon. De belangrijkste conclusie van dit verhaal? “Crypto has entered a new phase”, aldus CZ zelf.

Na het nieuws van CZ gaf BlackRock direct een positieve slinger aan de meimaand cryptomaand: BlackRock maakte namelijk bekend dat het ruim $47,- miljoen heeft geïnvesteerd in blockchain bedrijf Securitize. Met de mega-investering wil BlackRock verder inzetten op tokenization. Deze investering komt kort na de bekendmaking van BlackRock dat het al een tokenized fund op het Ethereum netwerk had gelanceerd, samen met Securitize. BlackRock heeft de afgelopen maand dan ook daad bij woord gevoegd en flink ingezet op tokenization.

Naast BlackRock kwam ook goede bekende JPMorgan weer naar voren in het crypto nieuws deze maand: samen met, onder andere, BNY Mellon, Franklin Templeton, Invesco en meer financiële reuzen gaan de bedrijven samenwerken in een pilot met Chainlink. De pilot focust op het on-chain brengen, en vervolgens het gebruiken van relevante fonds-marktdata.

Bitcoin en crypto steeds belangrijker in race om Amerikaanse Presidentschap

Het grootste nieuws deze week was toch wel de 180 graden draai van de SEC met betrekking tot het goedkeuren van de allereerste Amerikaanse spot Ethereum ($ETH) ETF. Zoals eerder vermeld zouden de meeste cryptocurrencies, inclusief Ethereum (exclusief Bitcoin), als securities worden gezien. Hierdoor zou Ethereum onder strenge wet- en regelgeving vallen, echter is met de goedkeuring van de spot ETH ETF deze angst verdwenen.

Voormalig President Trump droeg ook zijn steentje bij aan het crypto nieuws deze maand: afgelopen week gaf hij aan Bitcoin en crypto te accepteren als donaties voor zijn Presidentscampagne. Daarnaast gaf Trump ook een toespraak dit weekend waarin hij zei de Bitcoin en crypto industrie in Amerika te willen houden, hij het recht op ‘self-custody’ zal beschermen en hij Bitcoin zal beschermen tegen Senator Elizabeth Warren. Als kers op de taart gaf Trump ook aan Ross Ulbricht, de bekende oprichter van “Silk Road”, gratie te verlenen bij het aantreden van Trump als President op “dag 1”. Verder gaf Trump te kennen om de lancering van een mogelijke CBDC te verbieden.

Goed, beloftes van presidenten kennen we wel, echter het is bijzonder dat bitcoin en crypto al zo prominent op de verkiezingsagenda staan.

De bekende memetrader Crypto Kitty verbreekt jarenlange stilte waarna memecoins fors stijgen

Voor onze memecoin traders en fans was er deze maand ook genoeg nieuws: na bijna drie jaar stilte was daar ineens de bekende $GME trader “Roaring Kitty” weer. Hij verbrak de stilte in stijl door een post op X te plaatsen van een gamer. Direct schoot het GameStop aandeel door het dak en later stegen ook populaire memecoins als Dogecoin, Pepe, Shiba Inu, Floki, dogwifhat en meer memecoins fors in prijs en werden o.a. flink verhandeld op de Bitvavo exchange.

Memehond van de memecoin Doge overleden

En tot slot een triest bericht voor alle memecoin traders, liefhebbers en fans: de bekende hond Kabosu is overleden. De hond was (is) de inspiratie geweest voor het huidige logo van Dogecoin. Het nieuws werd niet alleen in de crypto wereld breed opgepakt, ook mainstream media hebben het onderwerp breed uitgelicht.

Semler Scientific verkiest Bitcoin boven Goud

Verder heeft Semler Scientific, Inc. (Nasdaq: SMLR), een beursgenoteerd biomedisch bedrijf, bekendgemaakt dat de raad van bestuur bitcoin heeft aangenomen als de belangrijkste treasury reserve asset. Tevens heeft Semler Scientific aangekondigd dat het 581 bitcoins heeft gekocht voor een totaalbedrag van $40 miljoen, inclusief kosten en uitgaven.

Het bestuur en het senior management van Semler Scientific hadden veel tijd besteed aan het onderzoeken van mogelijke toepassingen van contant geld, inclusief overnames. Na het bestuderen van verschillende alternatieven heeft het bestuur besloten dat het aanhouden van bitcoin de beste bestemming voor de cash reserves zou zijn. Kastromen van het bedrijf zullen in bitcoin worden belegd. Voor meer informatie: Semler Scientific verkiest bitcoin boven goud. Verder, vergeet ook niet ons artikel: Bitcoin vs Goud, welke belegging is beter?

We kijken uit naar de maand juni en zullen jou van al het relevante crypto nieuws blijven voorzien! Schrijf je daarom in op onze nieuwsbrief hieronder!

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min