2023 in revue, wat een jaar voor Bitcoin en crypto!

Dec 28, 2023
Aanbieding: 

Nu we het einde van het jaar naderen, blikken we terug op de hoogtepunten van Bitcoin en crypto in 2023. En belangrijker nog; wat staat Bitcoin in 2024 te wachten?

Wat hebben Bitcoin en crypto dit jaar allemaal meegemaakt?

2023, wat een jaar! Niemand die een dergelijk einde, en dan voornamelijk met betrekking tot de prijzen, zag aankomen voor Bitcoin en crypto dit jaar. Zeker niet aangezien dit een van de langste, al dan niet de langste, crypto bear markets was sinds het ontstaan van Bitcoin. Bij deze dan ook onze felicitaties als je dit leest: you’ve made it (so far)!

Kort samengevat zouden we kunnen zeggen dat 2023 vooral een jaar voor Bitcoin was waarin instituties Bitcoin steeds serieuzer namen en zodoende meer interesse toonden in de munt. We zien namelijk steeds meer banken die blootstelling willen aan de munt, landen die Bitcoin als financieel redmiddel zien en meer en meer bedrijven die zich opwerpen als Bitcoin en crypto custodian. Exchanges werden hard aangepakt en zo werd o.a. Binance getempt door de Amerikaanse autoriteiten. Ook hebben we gezien dat een grote groep Bitcoin maximalisten dichter bij de decentrale kern van de munt wil blijven en zich hier hard voor maken; denk aan Jack Dorsey en consorten, de lancering van ordinals op de BRC-20 standaard en een ware hype rond deze BRC-20 standaard. En uiteraard mogen we onze meest trouwe Bitcoin DCA’er Michael Saylor niet vergeten; die maar Bitcoin bleef bijkopen met zijn Microstrategy! Zijn laatste aankoop van dit jaar werd aangekondigd op 27 december.

Tot slot was daar ook de betaal gigant PayPal die zich dit jaar nog verder heeft verdiept in cryptocurrencies en blockchain en nog veel meer interessant nieuws!

Volgend jaar een nog turbulenter jaar voor Bitcoin?

2024 zou weleens een nog veel interessanter jaar kunnen worden: we zijn namelijk nog maar 14 dagen verwijderd tot de beoordeling (goedkeuring?) van een Bitcoin spot ETF door de Amerikaanse SEC. Drie Bitcoin spot ETF’s worden op 10 januari (verwachting is tussen 5-10 januari) beoordeeld, dit zijn in ieder geval die van: Valkyrie, VanEck en WisdomTree. Zoals wij eerder schreven is de verwachting dat, zodra de eerste wordt goedgekeurd, andere ETF’s met een latere ‘beoordelingsdatum’ ook snel zullen volgen. En kijkende naar het aantal (en vooral naar de details) meetings die de aanvragers hebben gehad, zien we dat de procedure zich richting een laatste fase beweegt.

En over deze laatste fase gesproken; Bitcoin spot ETF aanvrager “Bitwise” komt zelfs al met een mooi reclamespotje voor haar ETF product. Tot slot voorspelt Bitwise ook een nieuwe “ATH” (all time high) voor Bitcoin in 2024: maar liefst $80.000 per Bitcoin!

Een afkeuring van de Bitcoin spot ETF’s is overigens ook een realistisch scenario en dit kan een stevige impact op de prijs van Bitcoin hebben.

Wordt 2024 het jaar van een ware bull market?

We kunnen er haast niet omheen: de prijzen. Een jaar geleden, tijdens de laatste week van het jaar, stond Bitcoin nog op ± $17.000. Dit jaar staat Bitcoin er een stuk beter voor: ruim $42.000! Achteraf gezien dus een goed moment geweest om Bitcoin te kopen, maar met de ETF’s voor de deur kan het weer alle kanten op: door de ETF’s zal de vraag naar Bitcoin uiteindelijk toenemen en over de algehele breedte neemt de vraag naar Bitcoin sowieso al toe.

Zo werd deze maand bekend dat het aantal wallets met Bitcoin tegoeden de 50 miljoen is gepasseerd, er meer geld in Bitcoin gaat dan eruit, het aantal transacties op het Bitcoin netwerk in 2023 een ATH heeft bereikt, dat het aantal long term holders van Bitcoin ook bijna een ATH bereikt, dat een overgroot deel van de hodlers op winst staat en on-chain is ook te zien dat de “Bitcoin dominance” toeneemt en dit duidt op herstel na langdurige bear markets. Kort samengevat ziet het ernaar uit dat 2024 een interessant jaar kan worden!

Dus wil jij in het nieuwe jaar makkelijk, snel en goedkoop Bitcoin kopen? Check dan deze exchanges: KuCoin, Bitvavo of ByBit.

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min