Deutsche bank Bitcoin

Bitcoin kopen in Duitsland?

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Wil je bitcoins kopen in Duitsland? In Duitsland ziet de Bitcoin kapitaalmarkt er anders uit dan in Nederland. In Nederland zijn er verschillende financiële dienstverleners die zich hebben gespecialiseerd in het veilig aanbieden van Bitcoin. Zo is er een goede Bitcoin exchange, Bitvavo, en zijn er verschillende complete wisselkantoren. Er zijn geen Nederlandse banken, zoals de Rabobank, die daadwerkelijk interesse tonen om Bitcoin toe te voegen in hun dienstverlening.

De Bitcoin marktplaats in Duitsland

In Duitsland is deze situatie omgekeerd. In Duitsland zijn er weinig crypto dienstverleners actief. De meeste Duitsers maken een rekening aan bij de grote internationale crypto exchanges of maken gebruik van een bitcoin ETF, ETP of ETN om bloostelling te krijgen.

Daarentegen is dankzij de nieuwe Duitse wetgeving het in 2020 mogelijk geworden dat banken een licentie kunnen aanvragen om Bitcoin en crypto assets te kunnen gaan aanbieden. Zo ver zijn er 40 verschillende banken die bij de financiële toezichthouder BaFin hebben aangeklopt. Dit zijn veel meer aanmeldingen dan verwacht. Het zal eind 2021 mogelijk zijn om bitcoin te kopen en te verkopen bij een Duitse bank. Commerzbank en Sparkasse zijn begonnen met het voorbereiden van een pilot die in de loop van 2022 zal worden opgestart.

Het ziet er wel naar uit dat het Duitse grootkapitaal het eerste mag toeslaan. De Duitse Spezialfonds kunnen vanaf 1 juli 2021 tot 20 % van hun 2.1 biljoen in vermogen besteden aan een allocatie in bitcoin en andere crypto activa. Voordat ze daadwerkelijk kunnen toeslaan, moet de handel over een nieuwe gereguleerde digitale infrastructuur geschieden. Deze wordt nu door onder meer de Deutsche Borse Group opgetuigd.

Bitcoin adoptie in Duitsland

In Duitsland wordt er werk gemaakt van de adoptie van bitcoin door banken. Het zijn vooralsnog vooral plannen, maar het regelgevingskader is op zijn plaats. Bovendien zijn de macro-economische omstandigheden van dien aard dat de adoptie van bitcoin door banken nu wel serieus overwogen moet worden. Er is een recordhoge inflatie in Duitsland, terwijl de meeste Duitse banken een negatieve rente rekenen op spaarkapitaal. Het Duitse spaarvermogen wordt langzaam vernietigd. Dit terwijl de bitcoin kredietmarkt zich steeds sneller ontwikkeld en als inflatiehedge steeds meer wordt geaccepteerd.

De nieuwe regering in Duitsland staat ook positief ten aanzien van duidelijke bitcoin regulering. Het is een kwestie van tijd dat in de loop van 2022 Bitcoin in Duitsland steeds meer adoptie krijgt. Trouwens, de meeste bitcoin nodes staan in Duitsland. Duitsland kent een grote technisch competente bitcoin gemeenschap. Verder is Duitsland zeer gevoelig voor inflatie. Toenemende financiële repressie zal vanzelf leiden tot meer bitcoin adoptie. Banken in Duitsland zullen hier zeker op inspelen en concrete voorbereidingen vinden er plaats om dit mogelijk te maken.

Waar kan ik dan Bitcoins kopen in Duitsland?

Bitcoins kopen in Duitsland

De belangrijkste spelers op dit moment zijn de Solaris Bank en Bitwala. Daarnaast zijn de Duitse beurzen, zoals de beurs van Stuttgart, volop aan het voorbereiden en aan het testen om Bitcoin aan te bieden. De twee na grootste aandelenbeurs van Duitsland heeft al een eigen Digital Asset Exchange gelanceerd: BSDEX.

Deutsche Bank bitcoin kopen

Het zou bijna lachwekkend zijn als ook de Deutsche Bank in 2021 Bitcoin zal gaan aanbieden. Inderdaad, wat blijkt uit een recent WEF-rapport: dit jaar 2021 zal de Deutsche Bank crypto custody diensten gaan aanbieden aan een select groepje van institutionele klanten. Voor meer informatie: wanneer kan ik bitcoin kopen bij de Deutsche Bank?

Echter, Sparkasse heeft op dit moment de meest concrete stappen gezet. Voor meer informatie: Sparkasse gaat bitcoin aanbieden. Commerzbank, Volksbank en Rafeisenbank zijn ook begonnen met voorbereidingen.

BaFin heeft verder geen details vrijgegeven over welke banken een licentie hebben aangevraagd om Bitcoin aan te bieden. Het lijkt erop dat Sparkasse en de Commerzbank dit inderdaad al hebben gedaan. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden!

Leer alles over het kopen van Bitcoin!

Hier is de meest complete en klassieke gids over het kopen van BTC:

Bronvermelding: Handelsblatt

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min