Fed Coin cbdc

GOLDMAN SACHS

Sep 29, 2023
Aanbieding: 
goldman sachs investment banking

Goldman Sachs is de machtigste investeringsbank in deze wereld. De geschiedenis van Goldman Sachs leert ons veel over wat er hedendaags grondig mis is met ons monetaire en globale bancaire systeem. Goldman Sachs heeft een belangrijke rol gespeeld bij het veroorzaken van financiële crisis van 2008 en de Europese schuldencrisis. Dit is in vele documentaires en in vele boeken door goede journalisten beschreven geworden. Een bekend boek is van Joseph Nocera: all the devils are here – the hidden history of the financial crisis. Een ander bekend boek is Chasing Goldman Sachs, geschreven door Suzanne McGee.

Het schandaal rond de economische crisis in Griekenland leert ons duidelijk hoe Goldman Sachs landen kan vernietigen voor eigen winstbejag. Lucas Papademos (ex-Goldman Sachs) was de baas van de Griekse Centrale Bank, Vice president bij de Europese Centrale Bank en als Minister President van Griekenland betrokken bij de uitverkoop van Griekenland. Een uitstekende documentaire over hoe Griekenland een duivelspact maakte met Goldman Sachs is uitgezonden geworden door de VPRO – Tegenlicht. Deze kun je hieronder bekijken:

Chris Hedges, een beroemde journalist en Pulitzer Price winnaar, heeft ook genoeg te zeggen over de macht van deze bankiers in de politiek van de Verenigde Staten en het staat buiten kijf dat Goldman Sachs via het net werk van alumni een behoorlijke invloed heeft in ook het spel rond de Europese crisis! 

GOLDMAN SACHS – SPELLETJES VAN EEN BANKIERSGENOOTSCHAP

goldman sachs

Het spel wordt gespeeld met ingewikkelde financiële instrumenten en afspraken die Goldman Sachs sluw inzet om altijd als een winner te voorschijn te komen. Wanneer het eens een keer goed tegenzit, dan komt de Federal Reserve wel even inspringen en zal de belastingbetaler in de VS uiteindelijk de rekening betalen via een bail-out. Golman Sachs heeft al vele biljoenen US Dollars in bail-out geld ontvangen om zichzelf te her-financiëren en verder te speculeren. Trouwens, de Federal Reserve is voor een gedeelte in handen van Goldman Sachs. Samual Sachs, een mede-oprichter van deze bank, was nauw betrokken bij de oprichting van de Federal Reserve ofwel de centrale bank in de VS. Hoeveel aandelen ze hebben in deze private central bank is onbekend. Alleen dit feit zou ons wakker moeten maken. Goldman Sachs heeft zeggenschap over de meest machtigste geldprinter in onze wereld. Deze feiten worden o.a. beschreven in het boek Money & Power: How Goldman Sachs came to rule the World 

goldman sachs bank

De macht van deze bankiers strekt zich ook uit over de meest kwetsbare en arme mensen op onze aarde. Goldman Sachs heeft een grote invloed op de voedselprijzen in deze wereld. Goldman Sachs, samen met andere megabanks zoals de Deutsche Bank, speculeren met de voedselprijzen en drijven daarvoor de prijzen omhoog. Dit heeft enorme gevolgen en kan naast hongersnoden leiden tot revoluties. Nogmaals, de macht van Goldman Sachs strekt zich ook uit buiten de grenzen van hun eigen bank. De Deutsche Bank en Goldman Sachs zijn twee banken die deel uitmaken van het globale netwerk van controle en de diepe staat. Vele ex-bankiers van Goldman Sachs zitten nu op top posities binnen de EU, de VS en andere belangrijke organisaties en bedrijven. Een van de meest machtigste bolwerken in Europa is de Centrale Europese Bank (ECB). Mario Draghi werkte tussen 2002 tot 2005 als vice-president voor de afdeling Europa bij Goldman Sachs. Nu is hij de grote baas van de Europese Centrale Bank en speelt een gevaarlijke rol in de Europese crisis. Elk Europees land dat een steunpakket aanvraagt wordt zonder mededogen beroofd van zijn financiële soevereiniteit. Er wordt beweerd dat het Goldman Sachs netwerk kan worden vergeleken met een geheime genootschap met een enorme macht over hoe het politieke en economische spel in deze wereld wordt gespeeld.

GOLDMAN SACHS, DE VAMPIRE SQUID

goldman sachs muppets

De bankierscultuur van Goldman Sachs is ziek. Goldman Sachs is niet te vertrouwen. Goldman Sachs werkt niet in het belang van haar klanten, maar alleen in het belang van haar eigen winsten en bonussen. Goldman Sachs noemt haar klanten minachtend ‘muppets’ in hun eigen interne correspondentie.

Goldman Sachs Vampire Squid

Volgens Matt Taibbi kan Goldman Sachs vergeleken worden met een Vampire Squid die als een bloedzuiger het spelletje zo speelt dat ze zoveel mogelijk geld kan uitzuigen voor haar eigen winst. Goldman Sachs heeft in elke belangrijke sinds de Beurs Crash van 1928 een belangrijke rol gespeeld bij het opblazen van zeepbellen voor het maken van een hele hoop geld. Ondanks vele pogingen en vele protesten, is nog geen Goldman Sachs bankier in de gevangenis beland. Wanneer iemand werkt voor deze bankiersgenootschap, is deze per definitie niet alleen too big to fail, maar ook too big to jail. De internationale bankiers hebben inderdaad de macht in handen en de politici enerzijds afhankelijk van hun geld, zijn onmachtig om iets te doen. Via de financiële instrumenten, de schuldenproblematiek, hun netwerk en de shadow banking system kunnen ze alles meenemen in het zwarte gat van een financiële ondergang. Volgens vele onderzoekers kan alleen de herroeping van de Glass-Steagall act ons beschermen voor dit scenario en kan de ontmanteling van Goldman Sachs tot een mogelijkheid behoren.

Goldman Sachs en EU politici?

EU Goldman Sachs

Het is een bekend feit dat Goldman Sachs veel geld stopt in Amerikaanse presidentskandidaten zoals Clinton, maar Goldman Sachs weet ook Europese politici te strikken. Barroso is een van de meest recente EU-top politici die een top baan heeft gekregen bij Goldman Sachs. Barroso is niet de eerste die van de Europese Commissie naar Goldman Sachs vertrekt en ook de personeelsuitwisseling van Goldman Sachs met de Europese Centrale Bank is opvallend. Mario Draghi, de huidige bestuursvoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) werkte tussen 2002 en 2005 als vicepresident Europa van Goldman Sachs. Kort daarna werd hij president van de centrale bank van Italië. Mario Monti, voormalig Europees Commissaris voor de mededinging en ex-premier van Italië, was jarenlang adviseur van Goldman Sachs, net als Otmar Issing, ex-bestuurder van de ECB, en Karel van Miert, eind vorige eeuw vooraanstaand Europees Commissaris, idem.

Goldman Sachs en ABN AMRO

Helaas, de Nederlandse overheid en het NLFI heeft dit bankiersgenootschap ook ingeschakeld om ABN AMRO op de beurs te begeleiden! Integriteit wordt niet genoemd en behoort kennelijk niet tot de belangrijkste criteria van de ambtelijke top van Financiën. Hoeveel zal Goldman Sachs verdienen en hoeveel zal uiteindelijk de Nederlandse Staat verlies lijden met de beursgang van ABN AMRO? Voor meer informatie: Waarom gaat de staat met de zwendelbank Goldman Sachs in zee?

Wat kunnen we doen tegen de macht van Goldman Sachs.

goldman sachs bank

Ik heb in een ander artikel betoogt dat Bitcoin en Altcoins mogelijke opties zijn om ons te bevrijden van het huidige financieel systeem dat in het voordeel van een bancaire elite werkt en ons alleen maar tot schuldslaven en onwetende consumerende belastingbetalers degradeert. Bitcoin representeert  een alternatief gedecentraliseerd financieel systeem met vrije, democratische digitale valuta zonder banken! Bovenop het Bitcoin protocol kunnen andere diensten worden geprogrammeerd die o.a. ons in staat stellen om het hele business model van Goldman Sachs als investeringsbank geheel te ondermijnen. Daarom, ik raad al mijn lezers aan dit artikel te lezen: 

Goldman Sachs on Gold?

Golman Sachs heeft in een rapport geschreven dat we anno 2015 ‘Peak Gold’ hebben bereikt en dat de globale goud reserves afnemen. Dit is een nieuw argument om in goud te beleggen als een investering. Niettemin, Goldman Sachs is niet te vertrouwen als het gaat om advies over goud. Over het algemeen kraakt Goldman Sachs goud als een investering af. Voor meer informatie:

Goldman Sachs en oorlog?

Goldman Sachs is de machtigste bank van Wall Street en daarmee een van de manipulerende handen in het financieren van oorlogen. Wat is de rol van Goldman Sachs en de opkomst van een Derde Wereldoorlog? Lees het volgende artikel om hier meer over te leren: Goldman Sachs issues a dire warning.

Het financiële systeem onder leiding van de grootbanken zoals Goldman Sachs is een ziek machtsinstrument in handen van een kleine financiële elite. Het is tijd dat we uit dit neo-feodaal systeem stappen door de wereld van decentrale cryptocurrencies te ontdekken en ons af te dekken met edelmetalen zoals goud en zilver.

Goldman Sachs en crypto

Goldman Sachs Group Inc opende in Maart 2021 een crypto trading desk voor haar klanten. Het team zal vallen onder Global Markets Division van deze Amerikaanse bank en maakt deel van de activiteiten op het gebied van digitale activa, blockchain technologie en digitaal centraal bankengeld (CBDC). Verder zal de bank onderzoeken om crypto custody dienst te ontwikkelen en ook een mogelijke bitcoin ETF. De ontwikkeling van deze diensten is gevoed door steeds meer institutionele interesse voor bitcoin en andere digital assets.

Bron: Reuters

Goldman Sachs & SETLcoin

Goldman Sachs is bezig met de ontwikkeling van een eigen crypto-equity, de SETLcoin. De SETLcoin is vooral ontwikkeld om transacties binnen de effectenhandel sneller en goedkoper te maken. Vandaar, het is niet zo zeer een cryptocurrency maar eerder een razendsnel transactiemiddel voor het afhandelen van obligaties en aandelen binnen een peer-to-peer trading netwerk voor banken en financiële instellingen.

setlcoinOp dit moment, via het huidige clearing process, kan het nog steeds een aantal dagen duren voor het verwerken en afwikkelen van een eigendomstransactie van obligaties, opties, cfd’s en aandelen. Dit brengt risico’s met zich mee voor een beurshandelaar of broker. Bijvoorbeeld in het geval een aanbiedende partij bankroet gaat. De SETLcoin zal deze transacties bijna omiddelijk kunnen uitvoeren en afwikkelen. Risico’s worden vermeden, tijd en geld wordt bespaard en een tussenpartij, de NSSC wordt geschrapt.

Een SETLcoin kan bestaan uit een aantal effecten die worden opgeslagen in een online portemonnee (wallet). Een SETLcoin transactie zou kunnen bestaan uit een X aantal Google aandelen. Zo’n Google SETLcoin zou kunnen worden ingewisseld voor een x aantal Facebook SETLcoins of een x aantal BTC SETLcoins of USD SETLcoins of een x aantal goudbaren of platina contracten. Het is niet geheel duidelijk of de SETLcoin als een onafhankelijke cryptovaluta zal kunnen werken. Het lijkt op het eerste gezicht een vorm van blockchain of distributed ledger Tokenization. Het is in ieder geval een duidelijk bewijs dat Goldman Sachs interesse heeft in de techniek achter Bitcoin, de blockchain. Veel vragen kunnen nog niet worden beantwoord over de aard van de SETLcoin.

Waarschijnlijk is Goldman Sachs stiekem toch zeer ongerust over mogelijke nieuwe fintech alternatieven die binnen de effectenhandel de zaak behoorlijk op de kop kunnen gooien. Veritaseum met de UltraCoin is een duidelijk disruptief fintech initiatief voor het mogelijk maken van een decentrale effectenhandel zonder dure investeringsbanken zoals Goldman Sachs. Goldman Sachs is gedwongen om zich aan te passen en met eigen, betere oplossingen te komen om in dit geval het proces van clearing met de NSCC te schrappen en te vervangen met het SETLcoin netwerk.

interbancaire crypto valuta'sDaarnaast moet Goldman Sachs de concurrentie voor blijven. Een aantal andere grootbanken waaronder de Deutsche Bank zijn begonnen met de ontwikkeling van de Utility Settlement Coin. Waarschijnlijk een alternatief en concurrent van de SETLcoin. De Citibank werkt aan de Citicoin. Het is interessant om te zien of en hoe deze voor elkaar kunnen worden uitgewisseld. Zou je ze in de toekomst ook op een Bitcoinbeurs kunnen kopen?

Nogmaals, de aard en essentie van deze centraal gestuurde interbancaire crypto-equities is nog in geheimen gehuld. Het is nog duidelijk of het gaat om een variant van Colored Coins. Het lijkt op een ingewikkelde vorm van blockchain tokenization. Ze kunnen dan ook niet zo maar worden vergeleken met een onafhankelijk, decentraal p2p grootboek zoals die van Bitshares, Ethereum en vooral die van Bitcoin en NXT. We houden hier de ontwikkelingen in de gaten.

Gerelateerde artikels:

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min