Fed Coin cbdc

GOLDMAN SACHS

Mar 10, 2020
Aanbieding: 
goldman sachs investment banking

Goldman Sachs is de machtigste investeringsbank in deze wereld. De geschiedenis van Goldman Sachs leert ons veel over wat er hedendaags grondig mis is met ons monetaire en globale bancaire systeem. Goldman Sachs heeft een belangrijke rol gespeeld bij het veroorzaken van financiële crisis van 2008 en de Europese schuldencrisis. Dit is in vele documentaires en in vele boeken door goede journalisten beschreven geworden. Een bekend boek is van Joseph Nocera: all the devils are here – the hidden history of the financial crisis. Een ander bekend boek is Chasing Goldman Sachs, geschreven door Suzanne McGee.

Het schandaal rond de economische crisis in Griekenland leert ons duidelijk hoe Goldman Sachs landen kan vernietigen voor eigen winstbejag. Lucas Papademos (ex-Goldman Sachs) was de baas van de Griekse Centrale Bank, Vice president bij de Europese Centrale Bank en als Minister President van Griekenland betrokken bij de uitverkoop van Griekenland. Een uitstekende documentaire over hoe Griekenland een duivelspact maakte met Goldman Sachs is uitgezonden geworden door de VPRO – Tegenlicht. Deze kun je hieronder bekijken:

Chris Hedges, een beroemde journalist en Pulitzer Price winnaar, heeft ook genoeg te zeggen over de macht van deze bankiers in de politiek van de Verenigde Staten en het staat buiten kijf dat Goldman Sachs via het net werk van alumni een behoorlijke invloed heeft in ook het spel rond de Europese crisis! 

GOLDMAN SACHS – SPELLETJES VAN EEN BANKIERSGENOOTSCHAP

goldman sachs

Het spel wordt gespeeld met ingewikkelde financiële instrumenten en afspraken die Goldman Sachs sluw inzet om altijd als een winner te voorschijn te komen. Wanneer het eens een keer goed tegenzit, dan komt de Federal Reserve wel even inspringen en zal de belastingbetaler in de VS uiteindelijk de rekening betalen via een bail-out. Golman Sachs heeft al vele biljoenen US Dollars in bail-out geld ontvangen om zichzelf te her-financiëren en verder te speculeren. Trouwens, de Federal Reserve is voor een gedeelte in handen van Goldman Sachs. Samual Sachs, een mede-oprichter van deze bank, was nauw betrokken bij de oprichting van de Federal Reserve ofwel de centrale bank in de VS. Hoeveel aandelen ze hebben in deze private central bank is onbekend. Alleen dit feit zou ons wakker moeten maken. Goldman Sachs heeft zeggenschap over de meest machtigste geldprinter in onze wereld. Deze feiten worden o.a. beschreven in het boek Money & Power: How Goldman Sachs came to rule the World 

goldman sachs bank

De macht van deze bankiers strekt zich ook uit over de meest kwetsbare en arme mensen op onze aarde. Goldman Sachs heeft een grote invloed op de voedselprijzen in deze wereld. Goldman Sachs, samen met andere megabanks zoals de Deutsche Bank, speculeren met de voedselprijzen en drijven daarvoor de prijzen omhoog. Dit heeft enorme gevolgen en kan naast hongersnoden leiden tot revoluties. Nogmaals, de macht van Goldman Sachs strekt zich ook uit buiten de grenzen van hun eigen bank. De Deutsche Bank en Goldman Sachs zijn twee banken die deel uitmaken van het globale netwerk van controle en de diepe staat. Vele ex-bankiers van Goldman Sachs zitten nu op top posities binnen de EU, de VS en andere belangrijke organisaties en bedrijven. Een van de meest machtigste bolwerken in Europa is de Centrale Europese Bank (ECB). Mario Draghi werkte tussen 2002 tot 2005 als vice-president voor de afdeling Europa bij Goldman Sachs. Nu is hij de grote baas van de Europese Centrale Bank en speelt een gevaarlijke rol in de Europese crisis. Elk Europees land dat een steunpakket aanvraagt wordt zonder mededogen beroofd van zijn financiële soevereiniteit. Er wordt beweerd dat het Goldman Sachs netwerk kan worden vergeleken met een geheime genootschap met een enorme macht over hoe het politieke en economische spel in deze wereld wordt gespeeld.

GOLDMAN SACHS, DE VAMPIRE SQUID

goldman sachs muppets

De bankierscultuur van Goldman Sachs is ziek. Goldman Sachs is niet te vertrouwen. Goldman Sachs werkt niet in het belang van haar klanten, maar alleen in het belang van haar eigen winsten en bonussen. Goldman Sachs noemt haar klanten minachtend ‘muppets’ in hun eigen interne correspondentie.

Goldman Sachs Vampire Squid

Volgens Matt Taibbi kan Goldman Sachs vergeleken worden met een Vampire Squid die als een bloedzuiger het spelletje zo speelt dat ze zoveel mogelijk geld kan uitzuigen voor haar eigen winst. Goldman Sachs heeft in elke belangrijke sinds de Beurs Crash van 1928 een belangrijke rol gespeeld bij het opblazen van zeepbellen voor het maken van een hele hoop geld. Ondanks vele pogingen en vele protesten, is nog geen Goldman Sachs bankier in de gevangenis beland. Wanneer iemand werkt voor deze bankiersgenootschap, is deze per definitie niet alleen too big to fail, maar ook too big to jail. De internationale bankiers hebben inderdaad de macht in handen en de politici enerzijds afhankelijk van hun geld, zijn onmachtig om iets te doen. Via de financiële instrumenten, de schuldenproblematiek, hun netwerk en de shadow banking system kunnen ze alles meenemen in het zwarte gat van een financiële ondergang. Volgens vele onderzoekers kan alleen de herroeping van de Glass-Steagall act ons beschermen voor dit scenario en kan de ontmanteling van Goldman Sachs tot een mogelijkheid behoren.

Goldman Sachs en EU politici?

EU Goldman Sachs

Het is een bekend feit dat Goldman Sachs veel geld stopt in Amerikaanse presidentskandidaten zoals Clinton, maar Goldman Sachs weet ook Europese politici te strikken. Barroso is een van de meest recente EU-top politici die een top baan heeft gekregen bij Goldman Sachs. Barroso is niet de eerste die van de Europese Commissie naar Goldman Sachs vertrekt en ook de personeelsuitwisseling van Goldman Sachs met de Europese Centrale Bank is opvallend. Mario Draghi, de huidige bestuursvoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) werkte tussen 2002 en 2005 als vicepresident Europa van Goldman Sachs. Kort daarna werd hij president van de centrale bank van Italië. Mario Monti, voormalig Europees Commissaris voor de mededinging en ex-premier van Italië, was jarenlang adviseur van Goldman Sachs, net als Otmar Issing, ex-bestuurder van de ECB, en Karel van Miert, eind vorige eeuw vooraanstaand Europees Commissaris, idem.

Goldman Sachs en ABN AMRO

Helaas, de Nederlandse overheid en het NLFI heeft dit bankiersgenootschap ook ingeschakeld om ABN AMRO op de beurs te begeleiden! Integriteit wordt niet genoemd en behoort kennelijk niet tot de belangrijkste criteria van de ambtelijke top van Financiën. Hoeveel zal Goldman Sachs verdienen en hoeveel zal uiteindelijk de Nederlandse Staat verlies lijden met de beursgang van ABN AMRO? Voor meer informatie: Waarom gaat de staat met de zwendelbank Goldman Sachs in zee?

Wat kunnen we doen tegen de macht van Goldman Sachs.

goldman sachs bank

Ik heb in een ander artikel betoogt dat Bitcoin en Altcoins mogelijke opties zijn om ons te bevrijden van het huidige financieel systeem dat in het voordeel van een bancaire elite werkt en ons alleen maar tot schuldslaven en onwetende consumerende belastingbetalers degradeert. Bitcoin representeert  een alternatief gedecentraliseerd financieel systeem met vrije, democratische digitale valuta zonder banken! Bovenop het Bitcoin protocol kunnen andere diensten worden geprogrammeerd die o.a. ons in staat stellen om het hele business model van Goldman Sachs als investeringsbank geheel te ondermijnen. Daarom, ik raad al mijn lezers aan dit artikel te lezen: 

Goldman Sachs on Gold?

Golman Sachs heeft in een rapport geschreven dat we anno 2015 ‘Peak Gold’ hebben bereikt en dat de globale goud reserves afnemen. Dit is een nieuw argument om in goud te beleggen als een investering. Niettemin, Goldman Sachs is niet te vertrouwen als het gaat om advies over goud. Over het algemeen kraakt Goldman Sachs goud als een investering af. Voor meer informatie:

Goldman Sachs en oorlog?

Goldman Sachs is de machtigste bank van Wall Street en daarmee een van de manipulerende handen in het financieren van oorlogen. Wat is de rol van Goldman Sachs en de opkomst van een Derde Wereldoorlog? Lees het volgende artikel om hier meer over te leren: Goldman Sachs issues a dire warning.

Het financiële systeem onder leiding van de grootbanken zoals Goldman Sachs is een ziek machtsinstrument in handen van een kleine financiële elite. Het is tijd dat we uit dit neo-feodaal systeem stappen door de wereld van decentrale cryptocurrencies te ontdekken en ons af te dekken met edelmetalen zoals goud en zilver.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min