Mei 2024 belangrijkste crypto nieuws in review

May 28, 2024
Aanbieding: 

De maand mei van dit jaar 2024 was een bewogen maand voor Bitcoin, Ethereum en crypto in het algemeen. Lees hier het belangrijkste crypto nieuws van de maand mei.

Veel ‘breaking’ crypto nieuws in de maand mei

Je kunt je afvragen of het bekende gezegde “sell in May, and go away” nog wel aan de orde is voor deze maand.. Dit omdat er zoveel ‘breaking’ crypto nieuws is geweest de afgelopen vier weken. In dit artikel zetten we het belangrijkste crypto nieuws op een rijtje, en dat is nogal wat: van Ethereum spot ETF’s tot overleden crypto meme-helden en tot Presidentscampagnes waarin Bitcoin en crypto een volwaardig hot topic zijn. Dit weekend nog gaf Trump aan dat “the future of crypto and the future of Bitcoin will be made in the USA”, behoorlijke uitspraken voor een Presidentskandidaat.

Voormalig CEO Binance Changpeng Zhao gaat 4 maanden de cel in

De maand mei startte met wat minder nieuws: voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, moet vier maanden de gevangenis in vanwege het ‘wanbeleid’ dat is gevoerd op de klantscreening en anti-witwasafdeling van Binance. Alsof Zhao het zelf wist, postte hij kort voor zijn straf de bekende foto op X waarin hij vier vingers presenteerde. De voormalig CEO van Binance heeft naast de gevangenisstraf persoonlijk ook nog een forse geldboete opgelegd gekregen, maar houdt alsnog genoeg kapitaal over aan het avontuur dat in 2017 begon. De belangrijkste conclusie van dit verhaal? “Crypto has entered a new phase”, aldus CZ zelf.

Na het nieuws van CZ gaf BlackRock direct een positieve slinger aan de meimaand cryptomaand: BlackRock maakte namelijk bekend dat het ruim $47,- miljoen heeft geïnvesteerd in blockchain bedrijf Securitize. Met de mega-investering wil BlackRock verder inzetten op tokenization. Deze investering komt kort na de bekendmaking van BlackRock dat het al een tokenized fund op het Ethereum netwerk had gelanceerd, samen met Securitize. BlackRock heeft de afgelopen maand dan ook daad bij woord gevoegd en flink ingezet op tokenization.

Naast BlackRock kwam ook goede bekende JPMorgan weer naar voren in het crypto nieuws deze maand: samen met, onder andere, BNY Mellon, Franklin Templeton, Invesco en meer financiële reuzen gaan de bedrijven samenwerken in een pilot met Chainlink. De pilot focust op het on-chain brengen, en vervolgens het gebruiken van relevante fonds-marktdata.

Bitcoin en crypto steeds belangrijker in race om Amerikaanse Presidentschap

Het grootste nieuws deze week was toch wel de 180 graden draai van de SEC met betrekking tot het goedkeuren van de allereerste Amerikaanse spot Ethereum ($ETH) ETF. Zoals eerder vermeld zouden de meeste cryptocurrencies, inclusief Ethereum (exclusief Bitcoin), als securities worden gezien. Hierdoor zou Ethereum onder strenge wet- en regelgeving vallen, echter is met de goedkeuring van de spot ETH ETF deze angst verdwenen.

Voormalig President Trump droeg ook zijn steentje bij aan het crypto nieuws deze maand: afgelopen week gaf hij aan Bitcoin en crypto te accepteren als donaties voor zijn Presidentscampagne. Daarnaast gaf Trump ook een toespraak dit weekend waarin hij zei de Bitcoin en crypto industrie in Amerika te willen houden, hij het recht op ‘self-custody’ zal beschermen en hij Bitcoin zal beschermen tegen Senator Elizabeth Warren. Als kers op de taart gaf Trump ook aan Ross Ulbricht, de bekende oprichter van “Silk Road”, gratie te verlenen bij het aantreden van Trump als President op “dag 1”. Verder gaf Trump te kennen om de lancering van een mogelijke CBDC te verbieden.

Goed, beloftes van presidenten kennen we wel, echter het is bijzonder dat bitcoin en crypto al zo prominent op de verkiezingsagenda staan.

De bekende memetrader Crypto Kitty verbreekt jarenlange stilte waarna memecoins fors stijgen

Voor onze memecoin traders en fans was er deze maand ook genoeg nieuws: na bijna drie jaar stilte was daar ineens de bekende $GME trader “Roaring Kitty” weer. Hij verbrak de stilte in stijl door een post op X te plaatsen van een gamer. Direct schoot het GameStop aandeel door het dak en later stegen ook populaire memecoins als Dogecoin, Pepe, Shiba Inu, Floki, dogwifhat en meer memecoins fors in prijs en werden o.a. flink verhandeld op de Bitvavo exchange.

Memehond van de memecoin Doge overleden

En tot slot een triest bericht voor alle memecoin traders, liefhebbers en fans: de bekende hond Kabosu is overleden. De hond was (is) de inspiratie geweest voor het huidige logo van Dogecoin. Het nieuws werd niet alleen in de crypto wereld breed opgepakt, ook mainstream media hebben het onderwerp breed uitgelicht.

Semler Scientific verkiest Bitcoin boven Goud

Verder heeft Semler Scientific, Inc. (Nasdaq: SMLR), een beursgenoteerd biomedisch bedrijf, bekendgemaakt dat de raad van bestuur bitcoin heeft aangenomen als de belangrijkste treasury reserve asset. Tevens heeft Semler Scientific aangekondigd dat het 581 bitcoins heeft gekocht voor een totaalbedrag van $40 miljoen, inclusief kosten en uitgaven.

Het bestuur en het senior management van Semler Scientific hadden veel tijd besteed aan het onderzoeken van mogelijke toepassingen van contant geld, inclusief overnames. Na het bestuderen van verschillende alternatieven heeft het bestuur besloten dat het aanhouden van bitcoin de beste bestemming voor de cash reserves zou zijn. Kastromen van het bedrijf zullen in bitcoin worden belegd. Voor meer informatie: Semler Scientific verkiest bitcoin boven goud. Verder, vergeet ook niet ons artikel: Bitcoin vs Goud, welke belegging is beter?

We kijken uit naar de maand juni en zullen jou van al het relevante crypto nieuws blijven voorzien! Schrijf je daarom in op onze nieuwsbrief hieronder!

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min