hoe werkt de economie

HET GLOBALE GELDSTELSEL EN BANKWEZEN HERVORMEN

Sep 20, 2016
Aanbieding: 

Financiële hervormingen voor het bankwezen en het huidige globale geldstelsel kunnen niet langer worden uitgesteld.

financiële hervormingen bankenHet is hoog tijd voor het hervormen van het globale geldstelsel en de grootbanken. Het huidige financiële systeem met de PetroDollar als world reserve currency is verziekt en langzaam stervende….het systeem is in feite bankroet. Het leven wordt gerekt door verdere schuldmonetarisering. Dit wordt Quantitative Easing (QE) genoemd en is een globaal schuldverruimingspolitiek die centrale banken gebruiken om vooral het bankenstelsel overreind te houden. De grootbanken zijn immers too big to fail!

Hier volgen een aantal belangrijke reeks referenties naar artikels over de noodzakelijke financiële hervormingen die moeten worden verricht om het geldstelsel gezond te maken en het internationale bankwezen weer op te schonen. De opkomst van het groeiende ecosysteem van nieuwe financiën (crypto finance) en cryptovaluta zal binnen deze hervorming een sleutelrol spelen. Het gaat hier niet alleen om het decentraliseren van de macht van geld met behulp van blockchain technologie, maar ook om de  rechtvaardige distributie van kredieten naar de bevolking en kleine ondernemers.

Een pro-actieve aanpak is noodzakelijk in het licht van nieuwe Europese crisis situaties en onhoudbare schulden opgebouwd door grootbanken, centrale banken, overheden en consumenten. Het huidige geldsysteem hoort niet bij democratische rechtsstaten en ondersteunt de ontwikkeling van een diepe staat. Een onafhankelijke internationale commissie zou op een vreedzame wijze de huidige onhoudbare situatie bespreekbaar moeten maken. Gebeurt dit niet dan lopen een groot risico om in een nieuwe wereldoorlog terecht te komen en/of /met een globaal financiële implosie. Daarom is het belangrijk om pro-actief te kijken naar financiële hervormingen die kunnen worden doorgevoerd om het globale geldstelsel te hervormen. Hieronder is een zeer boeiende discussie tussen twee heren van de financiële elite: professor Richard Werner (uitvinder van het QE-beleid in Japan) en David Buik een financial pundit van de City of Londen over de Finance Curse in het Verenig Koninkrijk. Werner geeft niet alleen een uitstekende beschrijving over de werking van het bankwezen, maar geeft ook een aantal enkele regels die zouden kunnen worden ingevoerd om de banken in het gareel te houden waardoor Boom & Bust cycles kunnen worden vermeden:

geldstelsel hervormen financieel systeemHet is een bijzonder feit dat de staatsfinanciën van het Verenigd Koninkrijk volledig buiten elke democratische controle en toezicht vanuit de City of London wordt geregeld en dat dit door beide heren wordt onderkend. Het is belangrijk om te onderstrepen dat de Bank of England ook in de City of Londen is gevestigd en daarmee niet van Engeland is! Daarom is het de moeite waard om nog eens bovenstaande video te kijken. Want Professor Richard Werner verklaard als geen ander binnen een korte tijd de werking van het systeem dat in feite buiten elke democratische controle opereert. De City of Londen moet op de schop willen de Engelsen daadwerkelijk zelfstandig willen worden.

De Europese Unie moet ook op de schop en worden gedemocratiseerd. Vooral het ESM en uiteindelijk de Amerikaanse Federal Reserve moeten voorzichtig worden ontmanteld. Grootbanken moeten worden klein gehakt en structureel worden opgesplitst in nutsspaarbanken en investeringsbanken. Democratische en soevereine rechtstaten moeten hun eigen geld kunnen scheppen. De Nederlandse Gulden moet weer kunnen worden ingevoerd. Het geldscheppingsproces moet weer in handen komen van het volk onder toezicht van een vierde macht. Geldschepping in het algemeen belang.

Invoering van een Vierde Macht!

Een mogelijke ingreep is het instellen van een Vierde Macht van de overheid, als uitbreiding van de Trias Politica. Deze Vierde Macht is een onafhankelijk en transparant Geldscheppingscomité (GSC) dat verantwoordelijk zal zijn voor beslissingen over hoeveel nieuwe Guldens er op welk moment in de economie gebracht moet worden. Centrale banken moeten volledig worden genationaliseerd en onder controle komen van deze Vierde Macht of worden afgeschaft zoals in het Chicago Plan wordt beschreven.

Het oorspronkelijke Chicago Plan uit de jaren 30 is recentelijk herzien en bewerkt geworden. Het plan was ten tijde van Roosevelt gesneuveld mede door toedoen van de krachtige lobby van de grootbanken. Het plan wilde namelijk de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve afschaffen. Het herziene plan is in 2012 in een IMF-paper beschreven geworden en geeft een prominente rol voor cryptogeld (zoals bitcoin), een goudstandaard en fintech oplossingen voor het saneren van de schuld en het herintroduceren van gezond geldGoud als een globaal grootboek zal weer een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Niettemin, de wereld van cryptofinance zal hoe dan ook mensen includeren en fiat geld uit de oude wereld van financiën zuigen.

De Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt moet voorzichtig worden ontmanteld door een proces van multilaterale monetaire transitie waarbij de dollar gewoon als een wereldhandelsmunt gaat fungeren naast de Chinese Yuan, de Duitse Mark, de Yen, de Pond of misschien wel Bitcoin? Deze munten zullen vervolgens onder leiding van de IMF als de SDR, een synthetische wereldreservemunt, gaan fungeren. Om hyperinflatie te vermijden zal goud worden geïntroduceerd. Dus, het internationale monetaire systeem op basis van de uni-polaire Amerikaanse Dollar reserve systeem zal transformeren in een multi-currency en multilateraal financieel systeem.

Hier volgen een aantal sites en rapporten over het hervormen van het bankwezen en het  huidige financiële systeem:

 

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min