De noodzakelijke financiële hervormingen binnen het bankwezen en het huidige globale geldstelsel. 

financiële hervormingen bankenHet is hoog tijd voor het hervormen van het globale geldstelsel en de grootbanken. Het huidige financiële systeem met de PetroDollar als world reserve currency is verziekt en langzaam stervende….het systeem is in feite bankroet. het leven wordt gerekt door Quantitative Easing (QE) als een globaal geldverruimingspolitiek van de centrale banken in vooral de VS, Japan, Engeland en Europa.

Hier volgen een aantal belangrijke reeks referenties naar artikels over de noodzakelijke financiële hervormingen die moeten worden verricht om het geldstelsel gezond te maken en het internationale bankwezen weer op te schonen. De opkomst van het groeiende ecosysteem van nieuwe financiën (crypto finance) en cryptovaluta zal binnen deze hervorming een sleutelrol spelen. Het gaat hier niet alleen om het decentraliseren van de macht van geld met behulp van blockchain technologie, maar ook om de  rechtvaardige distributie van cryptovaluta naar de bevolking.

Een pro-actieve aanpak is noodzakelijk in het licht van nieuwe Europese crisis situaties en onhoudbare schulden opgebouwd door grootbanken, centrale banken, overheden en consumenten. Het huidige geldsysteem hoort niet bij democratische rechtsstaten en ondersteunt de ontwikkeling van een diepe staat. Een onafhankelijke internationale commissie zou op een vreedzame wijze de huidige onhoudbare situatie bespreekbaar moeten maken. Gebeurt dit niet dan lopen een groot risico om in een nieuwe wereldoorlog terecht te komen en/of /met een globaal financiële implosie. Daarom is het belangrijk om pro-actief te kijken naar financiële hervormingen die kunnen worden doorgevoerd om het globale geldstelsel te hervormen.

geldstelsel hervormen financieel systeemDe Europese Unie moet op de schop. De Europese Centrale Bank, het ESM en de Federal Reserve moeten voorzichtig worden ontmanteld. Grootbanken moeten worden klein gehakt en structureel worden opgesplitst in nutsspaarbanken en investeringsbanken. Democratische en soevereine rechtstaten moeten hun eigen geld kunnen scheppen. De Nederlandse Gulden moet weer worden ingevoerd. Het geldscheppingsproces moet weer in handen komen van  het volk. Geldschepping in het algemeen belang.

Invoering van een Vierde Macht!

Een mogelijke ingreep is het instellen van een Vierde Macht van de overheid, als uitbreiding van de Trias Politica. Deze Vierde Macht is een onafhankelijk en transparant Geldscheppingscomité (GSC) dat verantwoordelijk zal zijn voor beslissingen over hoeveel nieuwe Guldens er op welk moment in de economie gebracht moet worden. Centrale banken moeten volledig worden genationaliseerd en onder controle komen van deze Vierde Macht of worden afgeschaft zoals in het Chicago Plan wordt beschreven.

Het oorspronkelijke Chicago Plan uit de jaren 30 is recentelijk herzien en bewerkt geworden. Het plan was ten tijde van Roosevelt gesneuveld mede door toedoen van de krachtige lobby van de grootbanken. Het plan wilde namelijk de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve afschaffen. Het herziene plan is in 2012 in een IMF-paper beschreven geworden en geeft een prominente rol voor cryptogeld (zoals bitcoin), een goudstandaard en fintech oplossingen voor het saneren van de schuld en het herintroduceren van gezond geldGoud als een globaal grootboek zal weer een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Niettemin, de wereld van cryptofinance zal hoe dan ook mensen includeren en fiat geld uit de oude wereld van financiën zuigen.

De Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt moet voorzichtig worden ontmanteld door een proces van multilaterale monetaire transitie waarbij de dollar gewoon als een wereldhandelsmunt gaat fungeren naast de Chinese Yuan, de Duitse Mark, de Yen, de Pond of misschien wel Bitcoin? Deze munten zullen vervolgens onder leiding van de IMF als de SDR, een synthetische wereldreservemunt, gaan fungeren. Om hyperinflatie te vermijden zal goud worden geïntroduceerd. Dus, het internationale monetaire systeem op basis van de uni-polaire Amerikaanse Dollar reserve systeem zal transformeren in een multi-currency en multilateraal financieel systeem.

Hier volgen een aantal sites en rapporten over het hervormen van het bankwezen en het  huidige financiële systeem: