bitcoin investment

BITCOIN WALLET SELECTIE

Oct 18, 2021
Aanbieding: 
beste bitcoin wallet

Het zoeken naar een geschikte Bitcoin wallet is geen voor de hand liggende opgave. Het is makkelijk om bitcoins te kopen, maar het zelf beheren van de bitcoins is voor veel gebruikers een uitdaging. Elke Bitcoin-gebruiker moet kijken naar een goede Bitcoin wallet die het beste bij de persoonlijke wensen past. Daarom is het aan te raden om verschillende Bitcoin-wallets te testen. Hier volgt een uitgebreide bespreking met de beste selectie van verschillende type Bitcoin wallets en de beste Bitcoin-wallet (portemonnee) combinatie die je kunt maken.

Beknopte samenvatting: voor de lezer die geen tijd heeft om het artikel te lezen, verklappen we hier alvast dat de beste Bitcoin-wallet investering op dit moment de volgende combinatie is:

bitvavo bitcoin wallet
 1. De beheerde Bitcoin app en bewaaroplossing van Bitvavo. Voor een onzekere beginner die niet graag zelf een eigen Bitcoin wallet wil opzetten en beheren, kan gebruik maken van de verzekerde en beveiligde koude opslagbewaaroplossing die Bitvavo in Amsterdam aanbiedt. Bitvavo heeft de beste ondernemingsstructuur en ICT-architectuur die een veilige, verzekerde opslag van bitcoin mogelijk maakt. Tevens keert Bitvavo een 1.2 % rentevergoeding uit over de Bitcoins onder beheer. De Bitvavo Bitcoin app maakt het voor iedereen mogelijk om gemakkelijk en veilig Bitcoin te beheren en te verhandelen vanaf de smartphone. Voor meer informatie: Bitvavo Review.
 2. Voor de ervaren Bitcoiners. Trezor bouwt de beste bitcoin hardware wallets. Koop een Trezor T of Trezor 1 hardware wallet in combinatie met een Cryptosteel-bewaaroplossing voor de veilige opslag van het herstelbestand, de master seed. Vervolgens is ook de Ledger Nano X een prachtige veelzijdige hardware wallet die ook in combinatie met een Cryptosteel bewaaroplossing kan worden gebruikt. Het vereist wel een investering! Een goedkopere, super eenvoudig te gebruiken en beste Bitcoin only hardware wallet is de BitBox02. Een meer geavanceerde hardware wallet is de duurdere Ngrave Zero met de hoogste EAL7-veiligheidscertificering verkrijgbaar op de markt.
 3. Een uitstekend gratis alternatief is de Green Bitcoin-wallet of de Blue Wallet voor de smartphone. De Green Wallet kan worden gecombineerd met de Trezor One voor ultieme veiligheid! Alle Bitcoin wallets kunnen in combinatie met de Cryptosteel-Capsule worden gebruikt.
 4. Wil je ook gebruik maken van het Bitcoin Lightning Network? De makkelijkste en beste Bitcoin Lightning Wallets die onchain/offchain transacties ondersteunen zijn de Muun en de Phoenix wallets.
 5. Als regel geldt dat je het beste bitcoins kunt kopen bij een echte bitcoin makelaar of beurs en deze bitcoins direct verstuurd naar je eigen Bitcoin wallet. Wil je echter actief gaan handelen op een handelsplatform, combineer een Trezor wallet voor de veilige opslag in eigen beheer met de Bitvavo beheerde wallet die je met de bitcoin app op je smartphone mooi zelf kunt beheren. Bitvavo in Amsterdam heeft een mooie, veilige en verzekerde beheeroplossing en handelsplatform ontwikkeld. De bitcoin die niet actief worden verhandeld worden terug op de Trezor T hardware wallet gestort; of natuurlijk de eerder genoemde Green Bitcoin-wallet in combinatie met de Trezor One. Verder, zijn er vele andere oplossingen en combinaties mogelijk ( :
Bitcoin only hardware wallet

We bespreken natuurlijk veel meer andere oplossingen. De aanbevolen bitcoin portemonnee combinaties die we hier bespreken, hebben als doelstelling om jouw bitcoins veilig op te slaan en gemakkelijk, goedkoop en snel te kunnen gebruiken als een betalingsmiddel, waar dan ook in de wereld. Laten we beginnen de inhoudsgave van de verschillende type bitcoin wallets die je kunt tegenkomen.

Beheerde Bitcoin wallets bij exchanges.

Als vuistregel geldt dat handelsbeurzen veel worden gehackt. Verder zul je als gebruiker alle mogelijke beveiligingsmaatregelen nemen om je handelsrekening te beveiligen. Hier bespreken we een aantal goede Bitcoin exchanges met beheerde bitcoin wallets die goed kunnen worden afgeschermd en goed beveiligd zijn.

bitcoin wallet

De veiligste Nederlandse exchange is Bitvavo. Bitvavo heeft een aparte stichting opgezet voor het verwerken van financiële transacties om o.a. zo de tegoeden van haar klanten af te schermen van allerlei financiële calamiteiten. Bitvavo beschikt over een ingebouwde Bitcoin wallet en over andere wallets van populaire cryptovaluta. De koude opslagoplossing is verder verzekerd en Bitvavo biedt gebruikers de mogelijkheid aan om vanuit de beheerde Bitcoin wallet en app automatisch een rentevergoeding te verdienen. Het is als het ware een veilige en verzekerde bitcoin spaarrekening. Voor meer informatie: Bitvavo.

De beheerde Litebit wallet en app voor Bitcoin is een mogelijk alternatief. LiteBit heeft een internationale A- rating op het gebied van veiligheid. Coinmerce in Nederland heeft op eigen initiatief een security-audit uitgevoerd. Een andere uitstekende beheerde Bitcoin wallet kun je vinden bij Kraken. Kraken is de veiligste Bitcoin exchange. In ieder geval deze exchanges zou je met elkaar kunnen vergelijken en een Bitcoin wallet aanmaken bij jouw favoriet voor het kopen en verkopen van bitcoins.

Beheerde Bitcoin apps voor de smartphone.

Er zijn ook de zogenaamde Bitcoin custodial wallet apps voor de smartphone. Deze Bitcoin apps zijn vooral geschikt voor de niet-technische gebruiker die in feite liever heeft dat iemand anders de bitcoins opslaat. Vandaar, deze Bitcoin-bewaarportemonnees zijn ontwikkeld om bitcoins te kopen zonder dat jezelf deze hoeft te beheren. De veilige opslag wordt beheerd door een derde partij, dit is meestal een Bitcoin makelaar of exchange.

Er zijn twee type Bitcoin custodial apps beschikbaar. De eerder genoemde Bitcoin apps van exchanges die over een beheerde Bitcoin wallet beschikken. De gebruiker kan hier bitcoins op ontvangen en verzenden. Dit zouden open custodial Bitcoin apps kunnen worden genoemd. De eerder besproken Bitvavo exchange is hiervan een goed Nederlands voorbeeld.

Vervolgens zijn er ook de gesloten Bitcoin apps of custodial wallet apps. Het voordeel van deze bewaaroplossing voor Bitcoin is dat de bitcoins niet gestolen kunnen worden wanneer de telefoon of app wordt gehackt. Het nadeel is dat zo’n custodial wallet het niet toelaat om bitcoins te verzenden of te ontvangen (vanwege veiligheid). Je kunt er alleen bitcoins mee kopen en verkopen voor euro’s of een andere cryptomunt.

blox custodial bitcoin wallet

Deze type oplossingen zijn geen bitcoin wallets aangezien ze niet over wallet functionaliteit beschikken. Verschillende fintech spelers (Skrill) en banken die al crypto’s aanbieden (bijvoorbeeld Revolut). In Nederland is de Blox-app een prima voorbeeld van een custodial bewaaroplossing. Voor meer info: Blox-app

Bottle Pay Bitcoin wallet

Een andere interessante nieuwe custodial Bitcoin wallet app is ontwikkeld door Bottle Pay. Deze is prima te gebruiken voor kleine bedragen en integreert een Bitcoin wallet met je social media profiel. Het gebruik van de Bottle Pay wallet vereist geen technische kennis en maakt het gebruik van Bitcoin op ook je populaire sociale media profielen een fluitje van een cent. Voor meer informatie: Bottle Pay Review.

Betaaloplossingen met beheerde bitcoin wallets:

Er zijn ook exchanges en fintech bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van een volwaardig gereguleerde betalingsplatform met een emoney of bank licentie en (crypto-)betaalkaarten. Deze kun je beheren met een app vanaf de smartphone. Een aantal goede voorbeelden zijn Wirex, Uphold en Bitwala. Het is belangrijk om te beseffen dat deze Bitcoin wallet apps niet geschikt zijn voor het sparen van grote bedragen. Bovendien staan de bitcoins niet onder jouw beheer. Je beschikt immers niet over een backup van je privé sleutels. Het is vandaar belang om een beheerde Bitcoin exchange of betalingsplatform te combineren met een goede bitcoin wallet die jezelf geheel beheerd en waar je zelf de bitcoin beveiliging op orde hebt.

Inderdaad, het gebruik van Bitcoin veronderstelt ook kennis over de werking van een Bitcoin wallet. Daarom is het echt van belang om even stil te staan bij hoe een Bitcoin wallet werkt. We zullen dan eerst de belangrijkste Bitcoin hardware wallets bespreken, alvorens we goede Bitcoin wallets voor de desktop en de smartphone bespreken.

Wat is een Bitcoin wallet? Hoe werkt een wallet?

bitcoin wallet werking

Een Bitcoin wallet is een software programma voor het beheren van de sleutels die het ontvangen en verzenden van de bitcoins mogelijk maken. Een wallet maakt één privé sleutel aan voor het ondertekenen en versturen van bitcoins en publieke sleutels voor het ontvangen van bitcoins. De privésleutel geeft de volledige controle over de toegekende bitcoins aangezien je ze er mee kunt versturen naar een publieke sleutel van een andere Bitcoin wallet. Mocht de werking van een Bitcoin wallet met privé sleutels en publieke sleutels nog niet helemaal duidelijk zijn. Hieronder is een goede video uitleg over de werking van de sleutels in een Bitcoin wallet.

Informatie over de privésleutel is makkelijker te hacken of te lekken dan we willen geloven. Hierdoor kun je zonder dat je het merkt al je Bitcoins worden gestolen. De veiligheid van de privésleutel (private key) in een Bitcoin wallet moet je eerste prioriteit zijn! Daarom begin ik met een opsomming van de beste Bitcoin hardware wallets. Iedereen die van plan is om een aanzienlijk bedrag te investeren in Bitcoin, moet geld investeren in een hardware wallet zoals de betaalbare Trezor One. Deze kun je koppelen aan de wallet of wallet app op de computer, tablet of smartphone.

Wat zijn de beste Bitcoin wallets? – de hardware wallets!

Bitcoin hardware wallets zijn hacker & malware & data leaking proof. Ze scheiden de private key van het internet en de computer. Je kunt deze wallets zelfs gebruiken met een computer die besmet is met malware zoals spyware. Hier is een selectie van de beste Bitcoin wallets. De links leiden je verder naar de recensies over de betreffende wallets.

 1. Hardware wallet met Shamir backup mogelijkheid!

De beste hardware wallet moet de shamir secret sharing techniek kunnen ondersteunen waardoor een backup in stukjes kan worden verdeeld en veilig worden opgeslagen. Hieronder in de video kun je zien wat dit betekent:

 • De Trezor T bitcoin hardware wallet ondersteunt shamir secret sharing waardoor de backup kan worden verdeeld over verschillende delen. Hieronder in de video kun je zien hoe dit werkt:

Hier volgt een lijst met andere bekende

Het nadeel is dat je even ervaring moet opdoen en moet oefenen met de werking van een Bitcoin hardware wallet. Het is makkelijker dan je op het eerste gezegd denkt en het is een investering in tijd en geld waard. Je bereikt volledige financiële autonomie met de beste bescherming tegen hackers en malware. Vandaar, ga je regelmatig en veel bitcoins kopen, dan moet je één van de bovenstaande Bitcoin hardware wallets kopen. Je kunt deze wallets prima combineren met een beheerde exchange wallet. Je gebruikt de Bitcoin hardware wallet voor je Bitcoin besparingen en de beheerde Bitcoin exchange wallet voor je dagelijkse bitcoin handel.

bitcoin wallet veiligheid

Wees nu niet eigenwijs. De risico’s mag je niet onderschatten. Neem het zekere voor het onzekere als het gaat om de veiligheid en beveiliging van je eigen vermogen. Je moet altijd ervoor zorgen dat je de controle hebt over de privé sleutels en dat deze goed zijn beveiligd door gebruik te maken van de beste Bitcoin wallets. Ik heb deze les met leergeld moeten betalen ) :

Selectie van de beste Bitcoin desktop wallets.

Hier volgt een selectie van goede Bitcoin desktop wallets. De eerste drie in deze lijst zijn niet geschikt voor de doorsnee beginner en vereisen wat meer technische kennis over de werking van Bitcoin en wallets. Verder is het van belang om desktop wallets in combinatie met een hardware wallet te gebruiken.

 1. De beste, meest bekende en originele bitcoin wallet is de Bitcoin-Qt die nu de Bitcoin Core wallet heet. De Bitcoin core software wordt onderhouden door Wladimir van der Laan. Bitcoin Core is een volledige Bitcoin-client en vormt de ruggengraat van het Bitcoin netwerk. Het biedt een hoog niveau van bescherming, privacy en stabiliteit. Het is voor de doorsnee gebruiker wat minder gebruiksvriendelijk en vereist veel opslagruimte (200GB) en geheugen van de computer. De Bitcoin Core wallet kan verder worden afgegrendeld door deze te koppelen met een hardware wallet zoals de Trezor.
 2. Voor de techneut. De Wasabi Wallet is de eerste Bitcoin wallet die transacties kan anonimiseren. Het is mogelijk om Bitcoin anoniem te gebruiken dankzij de geavanceerde features en tech die in deze wallet is verwerkt. De Wasabi wallet is ideaal voor de gebruiker die niet wil compromissen met financiële privacy! Voor de meeste gebruikers volstaat het gewoon met VPN software om op deze manier anoniem en veilig op het internet te surfen en Bitcoin transacties uit te voeren met de Bitcoin wallet van keuze. Verder kan ook deze Bitcoin wallet worden gecombineerd met de Trezor hardware wallet.
 3. Bitcoin Knots is afgeleid van de Bitcoin Cores software. Het is een volledige Bitcoin cliënt en is ook een bouwsteen in de backbone van het Bitcoin netwerk. Het biedt een hoog niveau van beveiliging, privacy en stabiliteit. Het bevat meer geavanceerde functies dan Bitcoin Core, maar ze zijn niet zo goed getest. Het gebruikt net zoals de Bitcoin Core software veel opslagruimte en geheugen.
 4. Armory is een zeer geavanceerde en meest veilige Bitcoin-client die de functies voor Bitcoin power users uitbreidt. Het biedt verschillende back-up- en encryptiemogelijkheden en beveiligde cold-storage op offline computers.
 5. mSIGNA is een geavanceerde Multisig-Bitcoin wallet ontwikkeld door Ciphrex. De wallet wordt gekenmerkt door snelheid en eenvoud, schaalbaarheid op ondernemingsniveau, en een sterke beveiliging. dHet ondersteunt BIP32, transacties met meerdere handtekeningen, offline opslag, synchronisatie op meerdere apparaten, en versleutelde elektronische en papieren back-ups.
 6. Electrum is ook een geavanceerde Multisig Bitcoin wallet. De software is gericht op snelheid, veiligheid, eenvoud en is zeer licht voor uw computer. Het laat de ingewikkeldere taken van het Bitcoin-systeem uitvoeren door servers elders en het biedt de mogelijkheid om uw portemonnee terug te vinden met behulp van een geheime zin. Electrum is ook beschikbaar als een app voor de Android smartphone. Gebruik deze alleen in combinatie met een hardware wallet multisig setup.
 7. De Blockstream Green Wallet beschikt recentelijk ook over een desktop versie en kan gecombineerd worden met een hardware wallet (Trezor One).
 8. GreenAddress is een gebruiksvriendelijke multi-handtekeningen Bitcoin wallet met verbeterde veiligheid en privacy. De sleutels staan nooit op de server, zelfs niet versleuteld. Om veiligheidsredenen moet de gebruiker altijd 2FA en de browser extensie of ios App gebruiken.
 9. De Exodus is een lichte desktop wallet voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Het is een zeer gemakkelijke en vooral mooie crypto wallet, bovendien is deze te combineren met een Trezor hardware wallet! Een Exodus en Trezor combinatie is aan te raden wanneer je zoekt naar een complete en veilige desktop wallet voor het beheren van je bitcoin en alle andere cryptovaluta.
 10. De Atomic wallet is de eerste Bitcoin wallet die atomic swaps ondersteunt met Litecoin en Qtum. De Atomic wallet ondersteunt verder 300+ cryptovaluta en tokens.
 11. De Lily Wallet is een super veilige multi-sig bitcoin wallet onder ontwikkeling. Deze kan worden gekoppeld aan verschillende andere (hardware) wallets voor het meervoudig aftekenen van een transactie.
 12. De Jaxx wallet is een concurrent met die van Exodus en Atomic. Het is een mooie en gemakkelijk te gebruiken lichte Bitcoin wallet met ondersteuning voor vele andere cryptovaluta.

Selectie van de beste Bitcoin smartphone wallets.

Vele beheerde Bitcoin wallets, hardware wallets en Bitcoin desktop wallets beschikken ook over een app voor de smartphone.

 1. De beste pure Bitcoin wallet voor de smartphone is de Samourai wallet. Helaas niet voor Apple ios beschikbaar. Verder niet echt geschikt voor een niet-technische beginner.
 2. De Ledger Nano X beschikt ook over een smartphone Bitcoin-app, maar ze moeten wel in combinatie gebruikt worden.
 3. De Blockstream Green Bitcoin smartphone wallet ondersteunt 2FA en hardware wallets. Deze geavanceerde mooi ontworpen Bitcoin wallet app is beschikbaar voor android en ios.
 4. De BleuWallet maakt veel vooruitgang en is een flexibele Bitcoin wallet ide onder meer Bitcoin Lightning wallets ondersteunt! Wil je micro-betalingen in Satoshi’s willen ontvangen en deze bijna gratis en onmiddellijk weer kunnen verzenden over het tweede transactielaag en betalingsnetwerk van Bitcoin, dan is de Blue Wallet ideaal. Het integreert zowel reguliere Bitcoin als Bitcoin Lightning wallets in een zeer veel belovende app. Bovendien beschikt de wallet over een Hodl Hodl exchange integratie die toegankelijk is via de Trader Tab. Vanuit de BleuWallet kan elke gebruiker anoniem P2P bitcoins verhandelen. Het is de eerste non-custodial P2p trading app voor bitcoin!
 5. De Phoenix wallet is een makkelijk te gebruiken Bitcoin lightning wallet die niet alleen eenvoudig de offchain transacties op het Lightning Network kan verwerken, maar ook kan schakelen met de Bitcoin blockchain via swaps. Dit wordt automatisch voor de gebruiker geregeld.
 6. De Muun wallet is ook een goed opgezette veilige bitcoin wallet die makkelijk in gebruik is en meerdere herstelopties heeft. Muun beschikt ook over een Bitcoin Lightning wallet integratie waardoor de gebruiker makkelijk kan schakelen tussen de twee verschillende netwerken van Bitcoin. Hier merkt de gebruiker niet veel van. Alle transacties worden vanuit een BTC balans in SATS worden verwerkt. Muun ondersteunt zowel android als ios smartphones.
 7. De BRD (bread wallet) heeft ook prima Bitcoin smartphone wallets ontwikkeld voor zowel android en ios.
 8. De ABRA app gaat een stap verder en kan nu een Bitcoin vriendelijke crypto finance app voor de smartphone worden genoemd die toegang geeft tot de reguliere Amerikaanse aandelenbeurs en financiële instrumenten zoals ETF’s!
 9. Bither heeft ook goede en veilige apps ontwikkeld voor zowel android als iPhone smartphones.
 10. De eerder genoemde Bitcoin Electrum desktop wallet komt ook met een goede smartphone app voor Android.
 11. Mycelium is ook een bekende en klassieke Bitcoin wallet app voor de smartphone.
 12. De Wallet of Satoshi is de meest eenvoudige bitcoin wallet voor beide netwerken.
 13. De Edge Wallet is ook een mooie Bitcoin-app met wallet ondersteuning voor iPhone en Android. Bovendien ondersteunt deze meerdere cryptovaluta.
 14. De eerder genoemde Exodus desktop wallet heeft nu ook een iPhone versie en zal ook een Android app lanceren.
 15. De Wuabit wallet applicatie voor WhatsApp is een ingenieuze dienst die BTC betalingen helpt te verwezenlijken over de berichtendienst van WhatsApp.
 16. De Wirex app voor de smartphone is geschikt voor gebruik als een current Bitcoin account waarmee je de bitcoins die je wilt uitgeven gemakkelijk kunt omwisselen voor euro’s en vervolgens deze direct zet op een Visa debit card. Op deze manier kun je gemakkelijk in elke winkel inkopen doen.

Selectie van de beste online Bitcoin wallets.

Het gebruik van online Bitcoin wallets is over het algemeen veel riskanter. Er zijn specifieke bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van extreem veilige online Bitcoin wallets waar jezelf de controle behoudt over de bitcoins. Er zijn een aantal oplossingen die voldoen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een multi-sig setup. Dit wil zeggen dat er meervoudige handtekeningen moeten worden gezet voor het goedkeuren en verzenden van een transactie. Meestal wordt deze online dienst gecombineerd met een hardware wallet als de tweede ondertekenaar.

 • Unchained Capital heeft een mooie online Multisig Bitcoin vault ontwikkeld voor zowel de veeleisende Bitcoin belegger als de institutionele belegger. Vereist dat je een KYC-procedure moet afleggen.
 • Xapo is vooral voor de markt in de Verenigde Staten ontwikkeld. Xapo heeft ook een goede Bitcoin vault dienstverlening opgezet waarbij het meer dan 48 uur kost om Bitcoins uit de cold storage vault te halen en op de online hot wallet te zetten op de online account of de app voor de smartphone. Deze dienst vereist dat je een KYC-procedure moet afleggen.
 • Bitgo – heeft extreem veilige online Bitcoin wallet oplossingen ontwikkeld voor bedrijven.
 • Opera – heeft een Bitcoin-wallet in haar browser geïntegreerd. De Opera crypto wallet ondersteunt ook andere crypto’s en kan vanaf de smartphone gekoppeld worden met de desktop wallet om zodoende op een veilige manier betalingen te kunnen uitvoeren.

Zijn er Bitcoin Multisig Wallets beschikbaar?

Er zijn geen specifieke multisig Bitcoin wallets, maar wel Bitcoin wallets die een multisig setup ondersteunen.

 • Electrum ondersteunt een multisig setup met een hardware wallet zoals Trezor.
 • Unchained Capital biedt o.a. een 2-3 multisig dienstverlening waarbij je twee verschillende hardware wallets kunt gebruiken in samenspraak met Unchained als de derde optionele ondertekenaar.
 • Unchained Capital heeft ook de Caravan applicatie ontwikkeld. Dit is een zeer handige open-source multisig Bitcoin wallet coördinator. Voor meer informatie: Caravan.

Welke Bitcoin Lightning Wallets zijn er al beschikbaar?

bitcoin lightning wallet

We hebben eerder in het artikel al een aantal genoemd, de Muun, de Phoenix en de Bleu wallet apps. Andere bekende Lightning wallet zijn de Eclair Mobile, de Zap wallet en de Breez wallet. Een custodial Bitcoin Lightning wallet die super makkelijk in gebruik is, is de Wallet of Satoshi.

Zijn er Bitcoin smart watch wallet apps beschikbaar?

Zijn er al Bitcoin wallet apps voor een slimme horloge? Blue Wallet heeft een Bitcoin Lightning wallet voor de Apple Smartwatch ontwikkeld. Voor meer informatie: Bitcoin Apple watch app.

Is het mogelijk om Bitcoin wallets te verbergen of te verstoppen?

Het idee om een Bitcoin wallet te verstoppen of te verbergen voor derden is nog zo gek nog niet. In het geval van een gewapende overval of een ander onwaarschijnlijk scenario waarbij je gedwongen bent om je bitoin wallets en inhoud prijs te geven, is het niet gek om een Bitcoin wallet te hebben waar nog gewoon een hoop geld staat opgeslagen. Het bestaan van deze wallet en de inhoud daarvan kan niet worden bewezen. In die zin zou je kunnen spreken over een echt verborgen anonieme bitcoin wallet. De meeste hardware wallets waaronder de Trezor en de Bitbox ondersteunen deze functie. Bij de Bitbox kun je een geheime Bitcoin wallet aanmaken. Dit is ook het geval voor de Samourai wallet. Deze kun je in stealth mode laten draaien op de smartphone.

Waar zitten de Bitcoins in mijn Bitcoin wallet?

Om het accuraat uit te drukken, technisch gezien worden er geen bitcoins opgeslagen, alleen maar de digitale sleutels die gebruikt worden om toegang te krijgen tot jouw publieke bitcoin adressen (public keys) en om overboekingen mee te tekenen van de bitcoins onder jouw beheer (private key). Deze informatie staat in jouw bitcoin wallet. Deze informatie verschaft je de eigendomsrechten over het aantal bitcoins dat jij bezit in de blockchain en kunt uitgeven. Daarom is het zo belangrijk dat deze gegevens veilig staan opgeslagen. Dit geldt ook voor de zogenaamde wallet seed of het herstelbestand van een Bitcoin wallet.

Wat moet ik doen met de initële wallet master seed?

bitcoin wallet seed opslaan

De initiële wallet seed die je krijgt bij de configuratie van een nieuwe Bitcoin-wallet bestaat uit 12 of 24 woorden. Deze dienen voor het herstellen van je Bitcoin wallet en je privé sleutel in het geval er iets ernstig gebeurd. Deze woorden moet je nooit opslaan op je harde schijf. Het beste is dat deze nooit op je computer terecht komen ) : Daarom dat we het gebruik van hardware wallets aanbevelen! Het beste is om dit herstelbestand (master seed) in de vorm van de woordenreeks vast te leggen in een onverwoestbaar materiaal en vervolgens deze in een beveiligde kluis op te bergen. De Cryptotag is hiervoor ontwikkeld en is een aanrader voor iedere belegger. Verder kun je ook meervoudige kopieën van je Bitcoin-wallet seeds maken en ze goed verstoppen.

Een ander alternatieve oplossing voor de Cryptotag zijn de CryptoSteel-bewaaroplossingen voor het veilig opslaan van de master seed van elke wallet. Voor meer informatie:

Ontdek de Cryptosteel oplossingen!

Verlies nooit meer de master seed!

Bitcoin wallet beveiligingstips!

Wanneer je niet gebruik maakt van een hardware wallet, is het geen slecht idee om een aparte computer in te richten voor het beheer van je bitcoins. Het beste is om een Linux Mint of een andere veiligere besturingssysteem er op te zetten. Een andere optie is om puur alleen gebruik te maken van een Chromebook voor het beheren van wallets. Bovendien is het een goed idee om het internet verkeer en alle communicatie te versleutelen met behulp van VPN software zoals die van Nord VPN . Voor meer informatie: wat is een goede Bitcoin beveiliging?

Gerelateerde artikels:


Lees verder

Gaat Jack Dorsey na Twitter Bitcoin boosten?

Jack Dorsey is op 30 november 2021 afgetreden als de CEO van Twitter. Hieronder het nieuwe gezicht van Twitter: Parag Agrawal. Weer een Indiër als CEO van een big tech company. Het lijkt wel een virus volgens eigen zeggen van Anand Mahindra: In dit artikel proberen we zicht te krijgen op wat de wisseling van […]

Nov 30, 2021
9,5 min

Saylor kocht weer bij tijdens de Black Friday Bitcoin Sale

Wanneer de markt rood ziet en het belegger sentiment miserabel is, dan is het altijd weer een goed moment om goedkoop bitcoin bij te kopen. Afgelopen weekend was er sprake van een mooie Black Friday Bitcoin Sale. Angstige retail-daghandelaren verkochten weer in paniek tijdens alle volatiliteit, verder aangedreven door Omicron-FUD nieuwsberichten. Deze werden door mainstream […]

Nov 29, 2021
2,5 min

Crypto herstelt van Omicron en … Omicron explodeert!

Einstein zei: “Of alles is toeval of niets is toeval”. En nu zitten wij met de vraag of het toeval is dat enkele weken voor de alarmbellen over de nieuwe Zuid-Afrikaanse Covid-variant Omicron … Nee … het verhaal is nog gekker …. Volgens de volgorde van het Griekse alfabet was namelijk Xi aan de beurt. […]

Nov 29, 2021
3,5 min